ΑρχικήΥπηρεσίες-ΝέαHome & GardenΣυμβουλές Εφαρμογής > Συμβουλές καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδιο

Συμβουλές καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδιο

Το να έχεις ένα κατοικίδιο μέσα στο σπίτι σου μπορεί να σου δώσει άπειρες στιγμές γέλιου και συντροφιάς, αλλά πολλές φορές οι τρίχες του σε τρελαίνουν, καθώς είναι παντού και μαζεύονται δύσκολα. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια μαγική λύση, ωστόσο σου προτείνουμε μερικές λύσεις οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι καθαρό χωρίς να χρειάζεται να βγάζεις το ζωάκι σου έξω ή να το έχεις περιορισμένο σε μερικά σημεία του σπιτιού.

Επιπλέον εργασίες καθαρισμού στο σπίτι

Αφήνει ο σκύλος σας πατημασιές λάσπης στο φρεσκοσφουγγαρισμένο δάπεδο; Αρέσει στη γάτα σας να σκορπίζει την τροφή της γύρω ή έξω από το μπολ της; Μήπως το ινδικό χοιρίδιο τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς στο κλουβί του, εκτινάσσοντας τρίχες σε όλο το σπίτι; Καλώς ήρθατε σε ένα σπίτι με κατοικίδια. Η παρουσία ενός κατοικίδιου στο σπίτι συνεπάγεται αναπόφευκτα πιο συχνό καθάρισμα, συσσώρευση περισσότερων ρύπων, μεγαλύτερη έκθεση σε αλλεργιογόνους παράγοντες και δυνητικά παθογόνα μικρόβια. Συνεπώς, ο τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός κλουβιών, κλουβών πτήσης και των αγαπημένων χώρων των κατοικίδιων συμβάλλει στη διατήρηση της καθαριότητας, της υγιεινής και στην προστασία της υγείας, τόσο για εσάς όσο και για το κατοικίδιό σας. Το καθάρισμα είναι όπως όλες οι άλλες οικιακές εργασίες: Οι δοκιμασμένες μέθοδοι είναι γενικά αποτελεσματικές και κατάλληλες, αλλά η σωστή τεχνολογία μπορεί να κάνει την εργασία πιο εύκολη και άνετη. 

Cat leaves cat food on the floor
Cat lying on a sofa

Πιο συχνοί ενδιάμεσοι καθαρισμοί

Η διαβίωση με έναν σκύλο, μια γάτα, ένα ινδικό χοιρίδιο, ένα χάμστερ ή ένα κουνέλι σημαίνει ότι η γενική καθαριότητα μία φορά την εβδομάδα ή έστω κάθε δύο εβδομάδες κατά κανόνα δεν είναι αρκετή. Οι τρίχες από κατοικίδια, τα υπολείμματα τροφών και οι ρύποι που μεταφέρονται από εξωτερικούς χώρους στο εσωτερικό του σπιτιού ή ακόμα και ένα μικρό ατύχημα κατά την εκπαίδευση στο σπίτι μπορεί να σας αναγκάσουν να επιστρατεύσετε τα σύνεργα καθαρισμού νωρίτερα από ό,τι υπολογίζατε. Θα πρέπει να αφιερώνετε αρκετό χρόνο μέσα στη μέρα για τη διεκπεραίωση αυτών των εργασιών. Μεγάλο μέρος των ρύπων περιορίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή. Ρύποι που μεταφέρονται από εξωτερικούς χώρους στο εσωτερικό του σπιτιού και γενικά συσσωρεύονται στην είσοδο, σανός γύρω από το κλουβί του κουνελιού και άμμος γύρω από την αμμολεκάνη η οποία σκορπίζεται όταν η γάτα βγαίνει από αυτήν ή τη σκαλίζει.

Για αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό να έχετε ένα φαράσι και μια σκούπα άμεσα διαθέσιμα. Μια εύχρηστη σκούπα αναρρόφησης χωρίς καλώδιο ή ένα ελαφρύ ηλεκτρικό σάρωθρο χωρίς καλώδιο ενδείκνυται ακόμα περισσότερο, καθώς εξαλείφει τους ελαφριούς ρύπους στο λεπτό. 

Απομάκρυνση τριχών από κατοικίδια

Οι τρίχες από κατοικίδια είναι εξαιρετικά ενοχλητικές σε περίπτωση άμεσης επαφής μαζί τους, όπως για παράδειγμα σε έναν καναπέ. Ένα αποχνουδωτικό ρολό χρησιμεύει στην αφαίρεση τριχών από έπιπλα επενδυμένα με ταπετσαρία. Ένα ηλεκτρικό σάρωθρο χωρίς καλώδιο, ωστόσο, είναι πρακτικό για την απομάκρυνση των τριχών από κατοικίδια που συχνά συσσωρεύονται και προσκολλώνται σε χαλιά και πατάκια. Η περιστρεφόμενη βούρτσα του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απομάκρυνση τριχών σκύλου και γάτας από υφασμάτινα καλύμματα δαπέδου. Η κυλινδρική βούρτσα, που περιβάλλεται από ένα δικτυωτό χιτώνιο, μπορεί στη συνέχεια να καθαριστεί με εύκολο και αξιόπιστο τρόπο. Αφαιρώντας το χιτώνιο, οι τρίχες απλά αποσπώνται από τη βούρτσα. Για να μειώσετε εξαρχής την ποσότητα των τριχών που καταλήγουν στο δάπεδο ή στα έπιπλα, πρέπει να χτενίζετε τακτικά τα κατοικίδια ζώα σας.

Ένας εύκολος, σίγουρος τρόπος για να αφαιρέσετε τις τρίχες από τα ρούχα, τις αγαπημένες σας κουβέρτες και παρόμοια αντικείμενα είναι το στεγνωτήριο. Εάν δεν έχετε αποχνουδωτικό ρολό, ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις τρίχες από ρούχα και ταπετσαρίες

Removing pet hair from the floor with a Kärcher cordless electric broom
Removing paw prints on the floor with a Kärcher steam cleaner

Καθαρισμός με γνώμονα την υγιεινή

Εάν έχετε κατοικίδιο στο σπίτι, η επιλογή προϊόντος καθαρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική. Οι τετράποδοι φίλοι σας ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με υπολείμματα καθαριστικού στο δάπεδο ή άλλες επιφάνειες όταν τρώνε ή παίζουν. Πολλά κατοικίδια είναι ευαίσθητα σε τέτοιου είδους προϊόντα. Ακόμα και η μυρωδιά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ευαίσθητες μύτες τους. Μια εναλλακτική είναι η χρήση ατμοκαθαριστή για τον συχνό καθαρισμό δαπέδων όπως παρκέ, laminate, ή δαπέδων επενδυμένων με πέτρινα ή κεραμικά πλακίδια, για τα οποία η χρήση χημικών καθαριστικών δεν είναι καθόλου απαραίτητη. Ο καυτός ατμός και ο φυσικός μηχανισμός δράσης των προσαρτώμενων πανιών και των βουρτσών προσφέρουν βαθιά καθαριότητα που φτάνει μέχρι τις ίνες των υφασμάτων. Οι ατμοκαθαριστές όχι απλώς καθαρίζουν, αλλά εξασφαλίζουν την υγιεινή και το υγιές περιβάλλον του χώρου που μένετε, καθώς εξαλείφουν το 99,999 %* των κορονοϊών, καθώς και το 99,99 %** των τυπικών οικιακών βακτηρίων που αναπτύσσονται σε λείες, σκληρές επιφάνειες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους χώρους που τρώτε.

Marks on glass surfaces

Αποτυπώματα μύτης και πατούσας σε γυάλινες και άλλες λείες επιφάνειες

Τα ίχνη που αφήνουν όταν γλείφουν τα παράθυρα ο σκύλος ή η γάτα, καθώς και τα αποτυπώματα μύτης και πατούσας σε γυάλινες και άλλες λείες επιφάνειες, είναι μέρος της καθημερινής ζωής των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων. Η αντιμετώπιση αυτής της ακαταστασίας που δημιουργούν μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Ένα σύστημα καθαρισμού τζαμιών αποτελεί την ιδανική λύση για αυτόν τον σκοπό: Ψεκάστε ένα διάλυμα καθαρισμού και απλώστε το ομοιόμορφα με το πανί μικροϊνών που διατίθεται με το μπουκάλι ψεκασμού. Κατόπιν, περάστε ολόκληρη την περιοχή με το σύστημα καθαρισμού τζαμιών και σκουπίστε με το πανί μικροϊνών – και κάπως έτσι θα δείτε τις πατημασιές να εξαφανίζονται.

Εάν στον καθρέφτη έχουν στεγνώσει και προσκολληθεί υπολείμματα σάλιου, ένας δονούμενος καθαριστής χωρίς καλώδιο χρησιμεύει στον εύκολο καθαρισμό του.

Παγίδες ρύπων

Οι γάτες που ζουν σε εξωτερικό χώρο και ακόμα περισσότερο τα σκυλιά δεν πτοούνται από τον κακό καιρό – πρέπει να βγαίνουν έξω στον καθαρό αέρα σε καθημερινή βάση. Αλλά όταν έξω τα πάντα είναι βρεγμένα και λασπωμένα, αυτό αναπόφευκτα θα σημάνει τον συναγερμό και για το σπίτι αργότερα. Μπορείτε να σκουπίσετε τους στερεούς ρύπους από τα πατουσάκια του σκύλου σας στην είσοδο ή να τον κάνετε κατευθείαν μπάνιο και στη συνέχεια να τον τρίψετε μέχρι να στεγνώσει. Οι γάτες συνήθως δεν αφήνουν τους ιδιοκτήτες τους να τις περιποιηθούν με ανάλογο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι χρήσιμες οι παγίδες ρύπων. Γενικά, αρκεί να τοποθετήσετε χαλάκια εισόδου στην εξώπορτα στα οποία θα πατήσουν οι τετράποδοι φίλοι σας. Αυτά συγκρατούν το μεγαλύτερο μέρος των ρύπων, ακόμα και προτού αφήσουν αποτυπώματα με τις πατούσες τους στο δάπεδο.

Εάν τα σκληρά δάπεδα ή τα πλακίδια λερωθούν με πατημασιές, μπορείτε εύκολα να τις αφαιρέσετε με μια μηχανή καθαρισμού δαπέδου.

Όταν έξω βρέχει, συχνά μπορεί να βρούμε πατημασιές από γάτες και σκύλους στα χαλιά και τις ταπετσαρίες. Αλλά μην ανησυχείτε – δεν χρειάζεται να βιαστείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες λάσπης. Απλά αφήστε τους να στεγνώσουν, κατόπιν απομακρύνετε τους στερεούς ρύπους και καθαρίστε τις κηλίδες λάσπης από τις ίνες με νερό. Εάν οι ρύποι επιμένουν, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μηχάνημα πλύσης-απόπλυσης  για τον καθαρισμό χαλιών και επίπλων επενδυμένων με ταπετσαρία.

Kärcher tips for tackling paw prints on the floor
Kärcher tips for tackling cat litter around the home

Αμμολεκάνη; Κανένα πρόβλημα

Οι γάτες θάβουν τα περιττώματά τους – ακόμα και όταν η αμμολεκάνη τους βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Ανάλογα με τον χαρακτήρα και τη σχολαστικότητα της γάτας σας, κόκκοι άμμου μπορούν να καταλήξουν διασκορπισμένοι παντού γύρω από την αμμολεκάνη. Αυτοί οι μικροί κόκκοι μπορούν να αναρροφηθούν εύκολα με ένα ηλεκτρικό σάρωθρο χωρίς καλώδιο ή μια ηλεκτρική σκούπα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ο τοπικός καθαρισμός συνιστάται ανεπιφύλακτα καθώς οι κόκκοι μπορούν να γδάρουν την επένδυση του δαπέδου εάν πατηθούν κατά λάθος.

Εάν θέλετε να εμποδίσετε τον διασκορπισμό της άμμου της γάτας γύρω στο δωμάτιο εξαρχής, επιλέξτε μια αμμολεκάνη με χείλος που να προεξέχει αρκετά προς τα μέσα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο που διασφαλίζει ότι η άμμος παραμένει εντός της αμμολεκάνης.

Κατάλληλα προϊόντα

Σκούπες SE: θα τις λατρέψει το κατοικίδιό σου!

se

O καθαρισμός των χαλιών γίνεται εύκολος με τις SE!


Εκτός από τον καθημερινό καθαρισμό του δαπέδου και των χαλιών από τις τρίχες, χρειάζεται συχνά να πραγματοποιείς και βαθύ καθαρισμό σε υφασμάτινα έπιπλα και χαλιά. Σε αυτά τα σημεία πολύ συχνά οι ρύποι δεν είναι τόσο εμφανείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Με τις μηχανές πλύσης-απόπλυσης SE εξασφαλίζεις άψογο καθαρισμό με ένα μόνο πέρασμα αλλά και γρήγορο στέγνωμα, ώστε να μπορέσει το κατοικίδιό σου να κυκλοφορήσει και πάλι ελεύθερα! 

Σε συνδυασμό με το καθαριστικό χαλιών RM 519 ή το RM 760, εξασφαλίζεις άψογο αποτέλεσμα καθαρισμού!

se-1

se-2

se-3

se-4

199,99 
Υγιεινή καθαριότητα σε πατώματα, χαλιά, μοκέτες και σαλόνια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν σκούπα υγρών και στερεών.
279,99 
Η μηχανή ψεκασμού-αναρρόφησης SE 5 καθαρίζει με ευκολία υφασμάτινες επιφάνειες, όπως χαλιά ή ταπετσαρίες επίπλων, για υγιεινό επίπεδο καθαρισμού μέχρι...
169,99 
Η ισχυρή μηχανή ψεκασμού - αναρρόφησης θα σε εντυπωσιάσει καθαρίζοντας βαθιά μέσα στις ίνες του εσωτερικού του οχήματος ή του χαλιού. Προσφέρει μέγιστ...
18,49 
Δημοφιλές βασικό απορρυπαντικό σε σκόνη για ψεκασμό-αναρρόφησης υφασμάτινων καλυμμάτων και ταπετσαριών.
26,49 
Εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία του υφάσματος για κάθε υφασμάτινο κάλυμμα. Τα χαλιά, οι μοκέτες, τα υφάσματα επιπλώσεων ή τα καθίσματα αυτοκινήτων...

Ο νέος τρόπος καθαρισμού: Νέες μπαταριοκίνητες σκούπες Stick!

Για ευέλικτο, καθημερινό καθαρισμό του σπιτιού από τις τρίχες… και όχι μόνο χωρίς να κουράζεσαι!

Οι νέες σκούπες Stick είναι ιδανικές για διαμερίσματα και μικρά σπίτια, καθώς συνδυάζουν υψηλή ισχύ αναρρόφησης και ευελιξία! Η ισχύς μπορεί να ρυθμιστεί γρήγορα και εύκολα για να ταιριάζει στην κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή. Το εύχρηστο κουμπί κλειδώματος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κρατάς πατημένο το κουμπί λειτουργίας, ενώ η λειτουργία “Boost” ενδείκνυται για τον καθαρισμό πιο απαιτητικών σημείων. 

Product Image
60,49 
Με το σετ εξαρτημάτων για καθαρισμό αυτοκινήτου για τα μοντέλα VC 4 Cordless myHome, VC 6 Cordless ourFamily και VC 7 Cordless yourMax, καθαρίζεις το...
kb-5

Έτοιμο προς χρήση κάθε στιγμή!

 • Για πιο άμεσο, αποδοτικό και άνετο αποτέλεσμα.
 • Mικρό σε μέγεθος, ελαφρύ, με μπαταρία λιθίου για να καθαρίζεις ελεύθερα παντού στο σπίτι.
 • Ειδκό πέλμα με βούρτσα που μαζεύει αποτελεσματικά καθημερινούς ρύπους και τρίχες από κατοικίδια και είναι εύκολο στους ελιγμούς ανάμεσα σε καρέκλες και τραπέζια.
 • Χωρίς σακούλα, με ευκολα αποσπώμενο δοχείο απορριμάτων. Το δοχείο απορριμάτων αφαιρείται και κουμπώνεται με μεγάλη ευκολία, χωρίς να έρχεσαι σε επαφή με τους ρύπους!

Για πιο άμεσο, αποδοτικό και άνετο αποτέλεσμα, σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις το επαναφορτιζόμενο σκουπάκι KB 5, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση πιο γρήγορα από μια ηλεκτρική σκούπα. Mικρό σε μέγεθος, ελαφρύ, με μπαταρία λιθίου για να καθαρίζεις ελεύθερα παντού στο σπίτι.

Το KB 5 διαθέτει ειδκό πέλμα με βούρτσα που μαζεύει αποτελεσματικά καθημερινούς ρύπους και τρίχες από κατοικίδια και είναι εύκολο στους ελιγμούς ανάμεσα σε καρέκλες και τραπέζια.

Χάρη στον σχεδιασμό του χωράει παντού ακόμα και κάτω από έπιπλα και είναι ό,τι πρέπει για να μαζεύεις αποτελεσματικά τις τρίχες από δάπεδα και χαλιά εύκολα και γρήγορα.

Χωρίς σακούλα, με ευκολα αποσπώμενο δοχείο απορριμάτων. Το δοχείο απορριμάτων αφαιρείται και κουμπώνεται με μεγάλη ευκολία, χωρίς να έρχεσαι σε επαφή με τους ρύπους!

Products not found

Καθαρισμός υφασμάτινων επιφανειών, επίπλων και καθισμάτων με το πέλμα για σκούπες “Turbo”!

Για όλα τα υφασμάτινα έπιπλα και άλλες επιφάνειες!

 • Μαζεύει αποτελεσματικά τις τρίχες των κατοικιδίων από υφασμάτινες επιφάνειες όπως καναπέδες, κρεβάτια, μαξιλάρια, μοκέτες και χαλιά.

 • Διαθέτει βούρτσα για ισχυρή αναρρόφηση ρύπων και τριχών.

 • Συμβατό με όλες τις οικιακές σκούπες ξηρής αναρρόφησης (DS 6, VC 2, VC3, VC 5, VC 3 Premium, VC 6 Premium, WD κλπ) και με όλες τις οικιακές σκούπες (Φ 35) με όλες τις σκούπες με διάμετρο σωλήνα ID 35 (universal).

Για άριστο αποτέλεσμα και στις υφασμάτινες επιφάνειες, επέλεξε το ειδικό πέλμα turbo, το οποίο μαζεύει αποτελεσματικά τις τρίχες των κατοικιδίων από υφασμάτινες επιφάνειες όπως καναπέδες, κρεβάτια, μαξιλάρια, μοκέτες και χαλιά.

Το ειδικό πέλμα turbo για οικιακές σκούπες, διαθέτει βούρτσα για ισχυρή αναρρόφηση ρύπων και τριχών.

Το ειδικό πέλμα turbo είναι συμβατό με όλες τις οικιακές σκούπες ξηρής αναρρόφησης (DS 6, VC 2, VC3, VC 5, VC 3 Premium, VC 6 Premium, WD κλπ) και με όλες τις οικιακές σκούπες (Φ 35) με όλες τις σκούπες με διάμετρο σωλήνα ID 35 (universal).

Product Image
65,49 
Πρακτικό ακροφύσιο με περιστρεφόμενη βούρτσα που λειτουργεί με την ροή του αέρα. Καθαρίζει σε βάθος ταπετσαρίες και υφασμάτινες επιφάνειες. Ιδανικό γι...

Η ευέλικτη λύση καθαρισμού που σε ακολουθεί παντού!

Τώρα μπορείς να καθαρίζεις το κατοικίδιο σου παντού με το φορητό σύστημα καθαρισμού OC 3 Pet!

oc-3

Απόλαυσε τη βόλτα με το κατοικίδιο και άσε το OC 3 Pet να καθαρίσει!

 • Το μηχάνημα έχει χαμηλή πίεση νερού καθιστώντας το απόλυτα ασφαλές για τους μικρούς μας φίλους.
 • Απομακρύνει τη βρωμιά από το τρίχωμά τους με την ειδική βούρτσα και το ειδικό πανί μικροϊνών απορροφά πολύ νερό και εξαλείφει τυχόν δυσάρεστες οσμές.
 • Όλα αυτά μέσα σε ένα ειδικό κιτ το οποίο μπορείς να μεταφέρεις παντού.
 • Με αποσπώμενο κάδο νερού 4 λίτρων και μπαταρία λιθίου, για να το παίρνεις παντού μαζί σου!

Τώρα μπορείς να καθαρίσεις το κατοικίδιο σου εύκολα και γρήγορα σε οποιοδήποτε σημείο εκτός σπιτιού, πριν μπει στο αυτοκίνητο ή σε μια βόλτα. Διάσκεδασε με το κατοικίδιο σου άφοβα και άσε τις λάσπες και τα χώματα στο μπαταριοκίνητο OC 3 Pet.

Το μηχάνημα έχει χαμηλή πίεση νερού καθιστώντας το απόλυτα ασφαλές για τους μικρούς μας φίλους, απομακρύνει την βρωμιά από το τρίχωμά τους με την εδική βούρτσα και το ειδικό πανί μικροϊνών απορροφά πολύ νερό και εξαλείφει τυχόν δυσάρεστες οσμές. Και όλα αυτά μέσα σε ένα ειδικό κιτ το οποίο μπορείς να μεταφέρεις παντού.

Με αποσπώμενο κάδο νερού 4 λίτρων και μπαταρία λιθίου, θα το παίρνεις μαζί σου σε κάθε βόλτα με το κατοικίδιο σου!

Product Image
169,99 
Φορητό αυτονομο μηχανήμα καθαρισμού Kärcher για τον απαλό καθαρισμό των κατοικίδιων. Με μπαταρία ιόντων λιθίου και δοχείο νερού. Το κουτί εξαρτημάτων...

Τίποτα δεν σε σταματάει πλέον από το να απολαμβάνεις την συντροφιά του κατοικιδίου σου σε όλους τους χώρους του σπιτιού αλλά και έξω…χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για το πως θα διατηρήσεις το σπίτι, αλλά και το ίδιο το ζωάκι καθαρό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top