ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ KÄRCHER

Εδώ μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα της Kärcher, την υπηρεσία επισκευής και την εγγύηση. Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε στη σελίδα που ακολουθεί, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις

Μπορείτε να βρείτε ποια εξαρτήματα ταιριάζουν στο μηχάνημά σας ελέγχοντας τις οδηγίες λειτουργίας του μηχανήματός σας στην ιστοσελίδα μας. Σημειώστε: οι συσκευές της σειράς Home & Garden δεν είναι συμβατές με τα μηχανήματα της σειράς Professional.

Πραγματοποιούν τακτικές επιδείξεις προϊόντων όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα μηχανήματά μας.
Στην έκθεση έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε τα μηχανήματα μας.
Εάν επιθυμείτε επίδειξη επαγγελματικού εξοπλισμού στο χώρο σας παρακαλώ επικοινωνήστε μας στο 210 4617070 ώστε να προγραμματίσουμε μία συντάσηση.

Μπορείτε να βρείτε τους καταλόγους των προϊόντων μας και τις τρέχουσε προσφορές εδώ.
Αναζητώντας το προϊόν που σας ενδιαφέρει μπορείτε να δείτε τεχνικές πληροφορίες και οδηγίες λειτουργίας. Τα αρχεία είναι διαθέσιμα προς download.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τις επισκευές και τα ανταλλακτικά

To Karcher Center Kaloterakis διαθέτει eεξουσιοδοτημένο και πιστοποιημένο με ISO τμήμα service.
Μας παραδίδετε το μηχάνημά σας, πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος και το τεχνικό τμήμα σας ενημερώνει
για τη βλάβη και το κοστολόγιο επισκευής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 4617070

Η Kärcher προσφέρει στους ιδιώτες πελάτες της δύο χρόνια εγγύηση από την ημέρα αγοράς για τα προϊόντα Home & Garden, καλύπτοντας υλικά και κατασκευαστικά ελαττώματα. Πρέπει να προσκομίσετε την απόδειξη αγοράς για να ισχύσει η εγγύηση.

Σημειώστε ότι η εγγύησή σας δεν ισχύει

 • εάν δεν χρησιμοποιείτε το μηχάνημά σας για το σκοπό για τον οποίο προορίζεται (για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή της σειράς Home & Garden για επαγγελματικούς σκοπούς). 
 • εάν ανοίξετε το μηχάνημα για να το επιδιορθώσετε μόνοι σας.

Διαβάστε αναλυτικά τους όρους εγγύησης.

Η Kärcher προσφέρει δύο χρόνια εγγύηση για τα υλικά και κατασκευαστικά ελαττώματα, με την προϋπόθεση ότι τα μηχανήματα χρησιμοποιούνται για τη χρήση για την οποία προορίζονται.

Για να επισκευάσετε το μηχάνημά σας χωρίς χρέωση, ακολουθείστε τα εξής βήματα:

 • αποστείλετε ή παραδώστε μας το μηχάνημα σας
 • μια σύντομη περιγραφή του ελαττώματος και την απόδειξη αγοράς, 

Αφού ελέγξουμε τα δεδομένα του μηχανήματος και τα έγγραφα (π.χ. απόδειξη αγοράς), οι τεχνικοί μας θα εκτιμήσουν εάν είναι η επισκευή είναι εντός εγγύησης. Ελέγξτε επίσης τις προϋποθέσεις ισχύος της εγγύησης. Μεταβείτε στην ερώτηση “Πότε θεωρείται έγκυρη η εγγύηση;”

Επικοινωνήστε άμεσα!

Μπορείτε να παραγγείλετε όλα τα ανταλλακτικά που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα των οδηγιών λειτουργίας. Τα ανταλλακτικά είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας σε 2-3 εργάσιμες ημέρες.
Για λόγους ασφαλείας, άλλα μέρη μπορούν να αντικατασταθούν μόνο από τους εκπαιδευμένους τεχνικούς μας. Οι τεχνικοί μας στο τμήμα service έχουν πρόσβαση στους καταλόγους των ανταλλακτικών και μπορούν να σας συμβουλέψουν επί τόπου.

Θα χρειαστεί να έχετε διαθέσιμο τον κωδικό του προϊόντος σας και το σειριακό αριθμό (SN) που αναγράφονται στο ταμπελάκι του μηχανήματός σας. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το εντοπίσετε επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας κατευθύνουμε.

Επικοινωνήστε άμεσα!

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα προϊόντα

    Ασύρματα ηλεκτρικά σάρωθρα

Ναι, το ηλεκτρικό σάρωθρο περιλαμβάνει δύο βούρτσες: μία κανονική βούρτσα και μία βούρτσα ειδικά για τις τρίχες των κατοικίδιων. Μπορείτε να απομακρύνετε τις τρίχες εύκολα και υγιεινά από κάθε είδους πάτωμα χρησιμοποιώντας την ειδική βούρτσα για τις τρίχες κατοικίδιων.

Φορτίστε το ηλεκτρικό σάρωθρο, αφού βεβαιωθείτε πως είναι σβηστό, για τουλάχιστον 3½ ώρες. Εάν η μπαταρία και πάλι δεν είναι φορτισμένη μετά από 14 ώρες, επικοινωνήστε με ένα συνεργάτη μας service ή στείλτε μας email με σύντομη περιγραφή του ελαττώματος και απόδειξη αγοράς.

Φορτίστε την μπαταρία και καθαρίστε τη βούρτσα από τυχόν βρωμιά (κλωστές, κτλ.)

Φορτίστε την μπαταρία, καθαρίστε τη βούρτσα απομακρύνοντας τυχόν βρωμιά ή αντικαταστήστε τη βούρτσα αν είναι φθαρμένη.

 

Ελέγξτε τα ροδάκια, καθαρίστε τα ή, αν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τα.

 

   Ατμοκαθαριστές/Σταθμοί σιδερώματος 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή με έλεγχο έντασης του ατμού (στο χαμηλότερο επίπεδο) για να καθαρίσετε πάτωμα από μελαμίνη ή παρκέ – με την προϋπόθεση ότι δεν είναι περασμένο με λάδι ή κερί! Χρησιμοποιήστε δύο πανιά καθαρισμού (= 4 στρώσεις) έτσι ώστε όσο το δυνατό λιγότερος ατμός να έρθει σε επαφή με την επιφάνεια. Μην κρατάτε το ακροφύσιο σε ένα σημείο για πολλή ώρα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν σχηματιστεί κηλίδες νερού, γιατί έτσι τα υπολείμματα υγρασίας θα στεγνώσουν γρήγορα και χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες καθαρισμού, όπως για παράδειγμα τον καθαρισμό μπάνιου, κουζίνας, εσοχών, αποχετεύσεων, καλοριφέρ και πολλά ακόμη.

Η θερμοκρασία του ατμού στο ακροφύσιο είναι περίπου στους 100°C και 84°C περίπου στο αντικείμενο που καθαρίζετε.

Όλοι οι ατμοκαθαριστές περιλαμβάνουν δύο σωλήνες ατμού ως βασικά εξαρτήματα. Ο σωλήνας μπορεί εύκολα να επεκταθεί χρησιμοποιώντας έναν επιπρόσθετο σωλήνα.

 

Το απιονισμένο νερό αφαιρεί τα μέταλλα από το βραστήρα και έτσι τον καταστρέφει. Για το λόγο αυτό συστήνουμε τη βρύση. Βεβαιωθείτε ότι αφαλατώνετε τη συσκευή τακτικά.

 

Ελέγξτε το καλώδιο και την ασφάλεια, καθώς και το θερμοστάτη και το διακόπτη πίεσης. Συμπληρώστε νερό. Εάν δεν σβήσει το φως έλλειψης νερού, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αν η κλειδαριά ασφαλείας έχει κολλήσει ή γυρίζει ανεξέλεγκτα, αφήστε το μηχάνημα να κρυώσει και, αν είναι απαραίτητο, αφήστε τον ατμό να βγει τραβώντας το μοχλό στον εύκαμπτο σωλήνα ατμού μέχρι να ανοίξει η κλειδαριά. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε την κλειδαριά αφού το μηχάνημα κρυώσει, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αφαλατώστε το μηχάνημα. Αν έχει χαλάσει ο θερμαντήρας, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Μπορεί να είναι ελαττωματικός ο θερμοστάτης έλλειψης νερού. Συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Ανάψτε το θερμαντήρα, συνδέστε το ατμοσίδερο, ελέγξτε το διακόπτη στο ατμοσίδερο και αντικαταστήστε τον αν χρειάζεται. Αν δεν ανοίγει η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αφήστε το σταθμό σιδερώματος να ζεσταθεί πλήρως, τοποθετήστε το ρυθμιστή στο επίπεδο ατμού και γεμίστε το δοχείο νερού μέχρι τα ¾.

   Συστήματα καθαρισμού τζαμιών με μπαταρία

 • Ρίξτε από τα συμπυκνωμένα απορρυπαντικά που περιλαμβάνονται (20 ml) στο μπουκάλι με το σπρέι που περιλαμβάνεται επίσης και συμπληρώστε με νερό μέχρι να γεμίσει. 
 • Αναλόγως με το πόσο βρώμικο είναι το τζάμι του παράθυρου, μπορεί να χρειαστεί να το καθαρίσετε αρκετές φορές. Το καθαριστικό διάλυμα δεν πρέπει να στεγνώσει επάνω στο τζάμι όσο το καθαρίζετε. 
 • Κρατήστε το σύστημα καθαρισμού έτσι ώστε το ελαστικό μάκτρο να είναι σε κάθετη θέση ως προς το τζάμι και μην χρησιμοποιείτε μεγάλη πίεση. 
 • Συστήνουμε επίσης να καθαρίζετε τακτικά το ελαστικό μάκτρο, απομακρύνοντας τυχόν βρωμιά και υπολείμματα. Το ελαστικό μάκτρο μπορεί να αφαιρεθεί πλαγίως. Αν το ελαστικό μάκτρο είναι φθαρμένο, πρέπει να αντικατασταθεί. 
 • Ψεκάστε το τζάμι παντού.

Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο βρώμικου νερού δεν έχει γεμίσει, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε οριζόντια θέση ή πάνω από το κεφάλι σας.

 

Φορτίστε την μπαταρία αν η οθόνη λειτουργίας είναι σβηστή ή αναβοσβήνει αργά. Αν η οθόνη αναβοσβήνει γρήγορα, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Γεμίστε το με καθαριστικό. Αν ο μηχανισμός της αντλίας είναι ελαττωματικός, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

   Μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης

 • Αναλόγως με το μοντέλο, τα πλυστικά της Kärcher για ιδιωτική χρήση έχουν ρυθμό ροής μεταξύ 230 και 600 l/h (περίπου 3.500 λίτρα νερού περνάνε από έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου ανά ώρα). Τα πλυστικά μηχανήματα είναι επομένως κατάλληλα τόσο για τον προϋπολογισμό σας όσο και για το περιβάλλον.

   

Σε ένα πλυστικό μηχάνημα, μια ηλεκτρική αντλία ανεβάζει την πίεση του νερού πολλές φορές μέχρι να φτάσει τα 150 bar. Με την πίεση αυτή το νερό μεταφέρεται μέσω του εύκαμπτου σωλήνα υψηλής πίεση σε μια κάννη, όπου εκτοξεύεται με τη μορφή συμπυκνωμένου πίδακα από ένα ακροφύσιο, δημιουργώντας έτσι τεράστια καθαριστική δύναμη. Αν το πιστόλι ψεκασμού δεν είναι ανοικτό, η αντλία θα σβήσει αυτόματα. Ένα πλυστικό μηχάνημα σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τις εργασίες καθαρισμού ακόμη πιο γρήγορα από ότι με τις συμβατικές μεθόδους ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε και λιγότερο νερό.

 

Ναι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης με φίλτρο (αριθμός ανταλλακτικού: 4.400-238.0). Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης στην τροφοδοσία νερού επάνω στη συσκευή. Εισάγετε το άλλο άκρο στη δεξαμενή νερού. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης στη συσκευή. Πριν ανάψετε τη συσκευή, αφαιρέστε τον ανοξείδωτο σωλήνα από το πιστόλι ψεκασμού. Πιέστε το μοχλό στο πιστόλι ψεκασμού ώστε να ανοίξει και ανάψτε τη συσκευή. Με αυτό τον τρόπο, ο αέρας μέσα στη συσκευή θα μπορέσει να βγει ομαλά ενώ το πλυστικό μηχάνημα θα αρχίσει να αντλεί το νερό. Η συσκευή δεν πρέπει να ξεπερνά τα 0,5 m πάνω από το σημείο χρήσης.

 
 • Απλώς ψεκάστε το όχημα κάθετα με μεγάλη πίεση για να απομακρύνετε τη σκληρή βρωμιά. 
 • Χρησιμοποιήστε το καθαριστικό RM 555 για καθάρισμα σε βάθος. Το καθαριστικό απλώνεται μαλακά στο όχημα σε χαμηλή πίεση. 
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούρτσα καθαρισμού.

Μάθετε περισσότερα για τον καθαρισμό αυτοκιμήτου εδώ.

Δείτε όλες τις συμβουλές καθαρισμού.

Τα καθαριστικά προϊόντα της Kärcher έχουν ειδική σύνθεση σχεδιασμένη για χρήση με τις συσκευές μας. Η εγγύησή σας θα πάψει να ισχύει αν χρησιμοποιείτε άλλα καθαριστικά από αυτά που παρέχει η Kärcher.

 

Ο μηχανισμός πρόληψης αντίστροφης ροής εμποδίζει το καθαριστικό να εισέλθει στο πόσιμο νερό.

 

Το T Racer καθαριστικό επιφανειών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλες τις συσκευές των κατηγοριών 2 έως 7. Το T 400 καθαριστικό επιφανειών ταιριάζει μόνο για συσκευές των κατηγοριών K5 έως K7.

 
 • Συνδέστε τη συσκευή με την προμήθεια νερού και ανοίξτε τη βρύση.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο από την είσοδο νερού και καθαρίστε το. 
 • Ανάψτε το πλυστικό χωρίς τον ανοξείδωτο σωλήνα και αφήστε το να δουλέψει μέχρι να εξαντληθεί ο αέρας που βγαίνει από το πιστόλι ψεκασμού. 
 • Ελέγξτε αν χρησιμοποιείτε τα σωστά εξαρτήματα. 
 • Εάν οι βαλβίδες αναρρόφησης και πίεσης στάζουν και βγαίνει νερό από το περίβλημα, ή αν η συσκευή πάλλεται,

  συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 • Αν έχει κολλήσει η βαλβίδα υπερπλήρωσης,

  συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 • Καθαρίστε το ακροφύσιο ρίψης. 
 • Ελέγξτε αν χρησιμοποιείτε το σωστό ακροφύσιο. 
 • Ελέγξτε αν βγαίνει αρκετό νερό.
 
 • Ελέγξτε την παροχή ρεύματος και την ασφάλεια δικτύου. 
 • Ελέγξτε τον κύριο διακόπτη και το πιστόλι ψεκασμού. 
 • Για επεκτάσιμα καλώδια 10 m ή μακρύτερα, η διάμετρος πρέπει να είναι τουλάχιστον 2.5 mm². 
 • Ξετυλίξτε εντελώς το τύμπανο καλωδίου.

Στις παρακάτω περιπτώσεις συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 • Ο διακόπτης πίεσης ή τα έμβολα ελέγχου έχον κολλήσει 
 • Το μοτέρ υπερθερμαίνεται 
 • Ο κεντρικός διακόπτης είναι ελαττωματικός 

Συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 • Γεμίστε το δοχείο του καθαριστικού. 
 • Ξεβγάλτε το φίλτρο φρέσκο νερό και καθαρίστε το. Μόλις τελειώσετε το καθάρισμα με το καθαριστικό, πρέπει να ξεβγάλετε τη συσκευή με φρέσκο νερό για να αποφύγετε την απόφραξη του φίλτρου. 
 • Ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης για ζημιά. 
 • Τοποθετήστε τον εύκαμπτο σωλήνα του καθαριστικού στη συσκευή και χρησιμοποιώντας ένα λεπτό αντικείμενο τραβήξτε πίσω τη βαλβίδα στον εύκαμπτο σωλήνα ώστε να κινηθεί αργά. 
 • Ξεκινήστε τη ροή και ρυθμίστε σε χαμηλή πίεση.

Δείτε το βίντεο για να δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το μηχάνημά σας καθαρισμού υψηλής πίεσης ανθεκτικό στις χειμερινές συνθήκες.

   Σάρωθρα

Αν τα ροδάκια ή η βούρτσα έχουν φθαρεί, πρέπει να τα αντικαταστήσετε. Αν ο οδηγός της κυλινδρικής βούρτσας είναι φθαρμένος, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Ελέγξτε ότι η ένωση της στεγανοποίησης και η στεγανοποίηση στο δοχείο απορριμμάτων είναι σε καλή κατάσταση και αντικαταστήστε τα αν χρειάζεται.

Ελέγξτε ότι η κυλινδρική βούρτσα βρίσκεται στο σωστό ύψος: μόνο οι άκρες των τριχών πρέπει να ακουμπάνε το πάτωμα. Αν ο ρυθμιστής ύψους ή ο οδηγός των τροχών είναι ελαττωματικοί, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

   Ηλεκτρικές σκούπες αναρρόφησης πολλαπλών χρήσεων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης πολλαπλών χρήσεων για να σκουπίσετε μεμονωμένα ξερά φύλλα, όχι όμως μεγάλες ποσότητες φύλλων. Τα σκληρά ή υγρά φύλλα μπορεί να οδηγήσουν γρήγορα σε αποφράξεις του εύκαμπτου σωλήνα αναρρόφησης ή της εισόδου του δοχείου.

 

Το επίπεδο 2 χρησιμοποιείται μόνο για τη λειτουργία εργαλείων ισχύος. Η ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης ξεκινάει όταν το εργαλείο ισχύος είναι αναμμένο και παραμένει σε ισχύ για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα αφού έχει σβήσει το εργαλείο ισχύος.

 

Όταν σκουπίζετε λεπτή σκόνη, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε σακούλα φίλτρου.

 

Ελέγξτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας αναρρόφησης είναι ενσωματωμένος σωστά και δεν υπάρχουν ελαττώματα. Ελέγξτε ότι το φίλτρο είναι στη θέση του και δεν είναι ελαττωματικό. Χρησιμοποιήστε σακούλα φίλτρου.

 

Αντικαταστήστε τη σακούλα φίλτρου, καθαρίστε το φίλτρο φυσίγγιο/επίπεδο πτυχωτό φίλτρο, το ακροφύσιο, το σωλήνα αναρρόφησης και τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης. Αντικαταστήστε τα στεγανωτικά αν χρειάζεται.

 

Η συσκευή σβήνει μόνη της όταν έχει απορροφήσει πολλή σκόνη. Αν ο ανιχνευτής στάθμης πλήρωσης και το περίβλημα είναι υγρά, αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία υγρασίας. Αφήστε τη συσκευή να στεγνώσει και καθαρίστε τον ανιχνευτή στάθμης πλήρωσης.

Ελέγξτε την ασφάλεια και το ρεύμα και το καλώδιο και την πρίζα για ζημιές. Αν ο διακόπτης λειτουργίας, η ψήκτρα από άνθρακα ή η έξοδος ρεύματος είναι ελαττωματικά, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αφαιρέστε το φίλτρο φυσίγγιο και αδειάστε το δοχείο. Αν υπάρχει νερό στο φίλτρο φυσίγγιο, αφήστε το να στεγνώσει.

Ελέγξτε την έξοδο του ρεύματος και συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

    Αντλίες

Η ισχύς εξαρτάται από το επίπεδο ύψους και από τον υπόλοιπο εξοπλισμό που συνδέεται με την αντλία. Ελέγξτε το ανώτερο επίπεδο ύψους.

 
 • Γεμίστε την αντλία με νερό πριν τη λειτουργία και πιέστε το διακόπτη εξαερισμού. 
 • Αποσυνδέστε από την πρίζα και καθαρίστε το σωληνάκι αναρρόφησης. 
 • Αποσυνδέστε από την πρίζα και καθαρίστε το προφίλτρο.
 
 • Ελέγξτε την ασφάλεια και τις ηλεκτρικές συνδέσεις. 
 • Αν ο διακόπτης θερμικής προστασίας έχει ενεργοποιηθεί λόγω υπερθέρμανσης, αποσυνδέστε από την πρίζα, αφήστε την αντλία να κρυώσει, καθαρίστε την περιοχή αναρρόφησης και αποφύγετε την έλλειψη νερού. 
 • Αποσυνδέστε από την πρίζα και καθαρίστε την περιοχή αναρρόφησης. 
 • Ελέγξτε το μετρητή ροής στην περιοχή αναρρόφησης. 
 • Αν ο διακόπτης επιπέδου προκαλεί το σταμάτημα της αντλίας,

  συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αποσυνδέστε από την πρίζα και καθαρίστε την περιοχή αναρρόφησης

    Παρκετέζες

Ελέγξτε την ασφάλεια δικτύου. Διπλώστε τη λαβή ώθησης κάτω κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Αν ο μικροδιακόπτης στην άρθρωση είναι ελαττωματικός ή υπάρχει ελάττωμα στο μοτέρ, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αντικαταστήστε τη σακούλα φίλτρου ή βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά τοποθετημένη. Αντιμετωπίστε τυχόν αποφράξεις στον αεραγωγό. Αν ο τροχός ανεμιστήρα είναι χαλαρός ή το μοτέρ είναι ελαττωματικό, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αν οι τσόχες γυαλίσματος είναι βρώμικες ή φθαρμένες, καθαρίστε ή αντικαταστήστε τις. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές τσόχες γυαλίσματος για το πάτωμά σας. Η Kärcher παρέχει ειδικές τσόχες γυαλίσματος για σκληρές επιφάνειες, κερωμένες σκληρές επιφάνειες, λουστραρισμένες σκληρές επιφάνειες και ματ πέτρινα πατώματα.

Αν ο μηχανισμός πίεσης για τους δίσκους γυαλίσματος είναι ελαττωματικός, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

    Ηλεκτρικές σκούπες αναρρόφησης

Ελέγξτε την ασφάλεια και την έξοδο ρεύματος. Αν χρειαστεί, συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.
 • Αντιμετωπίστε τυχόν αποφράξεις από το ακροφύσιο αναρρόφησης, το σωλήνα αναρρόφησης, τη λαβή και τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης. 
 • Αντικαταστήστε τη χάρτινη σακούλα φίλτρου. 
 • Αντικαταστήστε τις τσιμούχες.

Βεβαιωθείτε ότι η σακούλα φίλτρου είναι σωστά τοποθετημένη. Αν η σακούλα φίλτρου έχει φθαρεί, αντικαταστήστε την.

Ελέγξτε το φίλτρο HEPA, το ακροφύσιο αναρρόφησης, το σωλήνα αναρρόφησης, τη σακούλα φίλτρου και το φίλτρο προστασίας του μοτέρ για αποφράξεις.

Αντικαταστήστε τις μπαταρίες αν χρειάζεται. Δημιουργήστε οπτική επαφή μεταξύ του πομπού και του δέκτη δείχνοντας με την κάμψη της λαβής προς την ηλεκτρική σκούπα.

    Μηχανές καθαρισμού πλύσης-απόπλυσης

 • Αν το καλώδιο/πρίζα ή ο διακόπτης λειτουργίας είναι ελαττωματικά,

  συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 • Ελέγξτε την ασφάλεια στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

 • Αν οι ψήκτρες άνθρακα ή η τουρμπίνα αναρρόφησης είναι ελαττωματικές,

  συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

 • Αντιμετωπίστε τυχόν αποφράξεις από το ακροφύσιο αναρρόφησης, το σωλήνα αναρρόφησης, τη λαβή ή τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης.
 • Αντικαταστήστε τις τσιμούχες στο σύστημα αναρρόφησης αν δεν είναι αεροστεγείς. 
 • Αδειάστε τη δεξαμενή ακάθαρτου νερού. 
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαφανές καπάκι είναι τοποθετημένο σωστά.

Το μηχάνημα σβήνει μόνο του κατά τη διάρκεια σκουπίσματος με υγρή αναρρόφηση όταν το επίπεδο του νερού στο δοχείο είναι πολύ υψηλό. Σβήστε το μηχάνημα και αδειάστε το δοχείο.

 
 • Απόφραξη της χάρτινης σακούλας φίλτρου, του επίπεδου πτυχωτού φίλτρου, ακροφυσίου, σωλήνα αναρρόφησης ή εύκαμπτου σωλήνα αναρρόφησης (ο δείκτης “full” είναι κόκκινος). 
 • Το επίπεδο πτυχωτό φίλτρο λείπει ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά.
 

Βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας αναρρόφησης είναι συνδεδεμένος σωστά και ότι το επίπεδο πτυχωτό φίλτρο είναι σωστά τοποθετημένο ή αντικαταστήστε το αν είναι απαραίτητο.

 
 • εμίστε τη δεξαμενή φρέσκου νερού. 
 • Καθαρίστε ή, αν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε το διακόπτη πλωτήρα. 
 • Καθαρίστε τον εύκαμπτο σωλήνα νερού/ακροφύσιο.
 • Καθαρίστε το φίλτρο στη δεξαμενή φρέσκου νερού. 
 • Αν η αντλία νερού είναι ελαττωματική,

  συμβουλευτείτε το τεχνικό μας τμήμα ή επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top