ΑρχικήΥπηρεσίες-ΝέαHome & GardenΣυμβουλές Εφαρμογής > Πλύσιμο χαλιών στο σπίτι!

ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΑΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΕΣ SE!

Πλύσιμο χαλιών στο σπίτι! Τα χαλιά σηκώνουν τα «βάρη» του σπιτιού σχεδόν κάθε μέρα για αυτό και αποτελούν εστία μικροβίων και ρύπων που θέλουν άμεση αντιμετώπιση. Καθώς το χαλί δεν είναι βρώμικο μόνο στην επιφάνεια, αλλά και βαθιά μέσα στις ίνες, δεν είναι πάντα εμφανές ότι χρειάζεται καθάρισμα. Είναι πολύ σημαντικό να απομακρύνεις τακτικά τους ρύπους και να καθαρίζεις σωστά τους λεκέδες.

Φρόντισε λοιπόν τα χαλιά σου όπως σε «φροντίζουν» και αυτά όλο το χειμώνα με τις σκούπες SE της Kärcher, με τις οποίες μπορείς να πραγματοποιήσεις βαθύ καθαρισμό από την άνεση του σπιτιού σου! Για να εξασφαλίσεις ένα υγιεινό περιβάλλον για εσένα και τους αγαπημένους σου!

Γιατί τα χαλιά πρέπει να καθαρίζονται τακτικά;

Με ένα όμορφο χαλί, το σπίτι είναι ζεστό και φιλόξενο, δίνεται έμφαση στα διάφορα χαρακτηριστικά και τα πόδια σας διατηρούνται ζεστά. Η κάλυψη του δαπέδου με τάπητα δεν συμβάλλει μόνο στην ωραία εμφάνιση αλλά και βελτιώνει την αντιολισθητικότητα και μειώνει τον θόρυβο των βημάτων. Το μήκος του πέλους καθορίζει πόσο εύκολη ή απαιτητική είναι η συντήρηση ενός δαπέδου με τάπητα. Η προσπάθεια που απαιτείται για τη συντήρηση καθορίζεται επίσης από τη συχνότητα χρήσης του χαλιού. Για όλα τα χαλιά, συνιστάται τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός: Έτσι, διατηρείται η εμφάνιση, αυξάνεται η διάρκεια ζωής και, επιπλέον, διασφαλίζεται η υγιεινή καθώς οι ρύποι που έχουν διεισδύσει βαθιά χαλαρώνουν και οι τρίχες των κατοικίδιων και τα επιβλαβή ακάρεα αφαιρούνται.

Εσύ, δεν θα «στέλνεις» πια τα χαλιά σου για καθάρισμα! Εσύ, έχεις τις SE!

se_1

Καθαρισμός σε βάθος!

Η μέθοδος της πλύσης – απόπλυσης χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των χαλιών σε βάθος. Οι κορυφαίες σκούπες SE (spray extraction) είναι η πιο οικονομική και αξιόπιστη λύση για να πλύνεις τα χαλιά σου στο σπίτι, αλλά και μοκέτες, καναπέδες και ταπετσαρίες!

SE_3

Πολλές δυνατότητες!

Επιπλέον, οι σκούπες SE μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως σκούπες αναρρόφησης στερεών και υγρών ρύπων. Αφαιρούν αποτελεσματικά υγρά ή ξηρούς ρύπους όπως σκόνη, πεσμένα υπολείμματα φαγητών, κομμάτια από σπασμένο γυαλί ή κομματάκια ξύλου και μετάλλου.

SE_4

Και για το αυτοκίνητο!

Χύθηκε καφές στο αυτοκίνητο; Θέλεις να φρεσκάρεις τα υφασμάτινα καθίσματα; Τώρα μπορείς με μία SE σε συνδυασμό με το ειδικό εξάρτημα χειρός. Η ιδανική λύση για τον καθαρισμό των υφασμάτινων επίπλων και των καθισμάτων του αυτοκινήτου…. από το σπίτι!

SE_2

Εξασφάλισε το μέγιστο αποτέλεσμα!

Σε συνδυασμό με την καθαριστική σκόνη υφασμάτων RM 760, η οποία διαλύεται στο νερό και στη συνέχεια εισχωρεί βαθιά μέσα στις ίνες, μπορείς να απομακρύνεις εύκολα και αξιόπιστα ρύπους και δυσάρεστες οσμές. Οι SE είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για νοικοκυριά με μικρά παιδιάκατοικίδια ζώα και άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες!

Βαθύς καθαρισμός: Οι ίνες καθαρίζονται σε βάθος χάρη στον καθαρισμό με πλύση-απόπλυση

Ακόμα κι αν αφαιρείτε συχνά τη σκόνη με ηλεκτρική σκούπα, τα χαλιά γίνονται αντιαισθητικά με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει επειδή, όταν καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα, οι ρύποι αφαιρούνται μόνο από την επιφάνεια. Με έναν πιο εντατικό καθαρισμό του χαλιού ανά μεγαλύτερα διαστήματα, αφαιρούνται όλοι οι ρύποι που έχουν συσσωρευθεί με την πάροδο του χρόνου παρά τον τακτικό καθαρισμό. Ο βαθύς καθαρισμός με μηχάνημα πλύσης-απόπλυσης αυξάνει τη διάρκεια ζωής του χαλιού και βελτιώνει την υγιεινή, διότι αφαιρεί επίσης τους ρύπους, τα υπολείμματα λίπους και τις δυσάρεστες οσμές που έχουν κολλήσει στις ίνες.

Η αρχή είναι απλή: Κατά τον καθαρισμό με μηχάνημα πλύσης-απόπλυσης, το νερό και το απορρυπαντικό ψεκάζονται ταυτόχρονα και στη συνέχεια, αναρροφώνται ξανά μαζί με τους ρύπους. Στη συνέχεια, πρέπει να ξεπλύνετε με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα τελευταία υπολείμματα απορρυπαντικού. Το χαλί πρέπει να στεγνώσει εντελώς πριν περπατήσετε ξανά πάνω του. Αφού στεγνώσει, μπορεί να σκουπιστεί καλά για άλλη μια φορά.

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε ένα χαλί σε βάθος:

  1. Πρόπλυση: ξεκινήστε ψεκάζοντας νερό και χημικό προϊόν καθαρισμού (καθαριστικό διάλυμα) με ένα ακροφύσιο με συγκεκριμένη πίεση και από απόσταση 10 εκατοστών. Αφήστε το καθαριστικό διάλυμα να μουλιάσει για 10 λεπτά.
  2. Κύρια πλύση: τώρα, μετακινήστε το ακροφύσιο δαπέδου πάνω στο χαλί και αφήστε το καθαριστικό διάλυμα να δράσει. Η διαλυμένη βρωμιά ή θα αναρροφηθεί αμέσως ή κατά την επόμενη διαδικασία.
  3. Ξέβγαλμα με καθαρό νερό: τώρα, ξεβγάλτε με καθαρό νερό και αναρροφήστε το καθαριστικό διάλυμα μαζί με τη βρωμιά με το ακροφύσιο αναρρόφησης.
  4. Αναρρόφηση: μόλις στεγνώσει το χαλί, σκουπίστε το σχολαστικά με μια σκούπα αναρρόφησης χαλιών.  

Πρόσθετες συμβουλές για εργασία με το μηχάνημα πλύσης-απόπλυσης:

  • Το χλιαρό νερό βελτιώνει την απόδοση καθαρισμού και το αποτέλεσμα σε σύγκριση με το κρύο νερό. Αλλά προσέχετε: Δεν πρέπει να είναι ζεστό, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκληθεί ζημιά στις ίνες (για παράδειγμα, στα μάλλινα χαλιά) ή ακόμη και στο υπόστρωμα των μοκετών.
  • Στην περίπτωση δαπέδων με μοκέτα, η ενδοδαπέδια θέρμανση πρέπει να απενεργοποιείται πριν από τον καθαρισμό. Έτσι, διασφαλίζεται ότι η θέρμανση που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα δεν προκαλεί αποχρωματισμό ή μετασχηματισμό των υλικών.
  • Πάντα να δοκιμάζετε την καθαριστική ισχύ πρώτα σε μια «κρυφή» περιοχή.

Παρεμπιπτόντως, τα μηχανήματα πλύσης-απόπλυσης δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τον βαθύ καθαρισμό των χαλιών αλλά και για τον καθαρισμό ταπετσαριών, στρωμάτων και καθισμάτων αυτοκινήτου.

Αφαίρεση λεκέδων από χαλιά

Όταν τρως, όταν βλέπεις τηλεόραση από τον καναπέ ή όταν τα παιδιά παίζουν μέσα στο σπίτι, υπολείμματα φαγητών, ποτά και ρύποι συχνά καταλήγουν στο χαλί πριν προλάβεις να αντιδράσεις. Μην πανικοβάλλεσαι! Με τις σωστές συμβουλές, μπορείς να απαλλαγείς από τους λεκέδες εύκολα και γρήγορα!

Συμβουλή 1: Ενεργήστε γρήγορα

Ειδικά στην περίπτωση υγρών λεκέδων, απαιτείται άμεση δράση επειδή τα υγρά μπορούν να διεισδύσουν γρήγορα στις ίνες του χαλιού και τότε συχνά είναι ακόμη πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, θα πρέπει να απορροφήσετε γρήγορα τα υγρά με ένα στεγνό πανί ή πολλά φύλλα χαρτιού κουζίνας. Ωστόσο, μην ασκείτε πίεση όταν το κάνετε αυτό, καθώς το κόκκινο κρασί, ο χυμός κ.λπ. μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο χαλί και να προκαλέσουν ζημιά στις ίνες του

Συμβουλή 2: Δοκιμάστε πρώτα με νερό

Περίπου το 90% όλων των λεκέδων είναι υδατοδιαλυτοί. Πριν στραφείτε σε απορρυπαντικά ή οικιακά μέσα καθαρισμού, αξίζει να προσπαθήσετε πρώτα με ένα καθαρό πανί και λίγο χλιαρό νερό. Εάν ο λεκές διαλυθεί, μπορείτε να τον αφαιρέσετε από τις ίνες κάνοντας μικρές περιστροφικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Στην περίπτωση λεκέδων που δεν διαλύονται, μπορεί να βοηθήσει ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων γενικής χρήσης: Ψεκάστε το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων σε ένα πανί με σταθερά χρώματα και ταμπονάρετε τη λερωμένη περιοχή μέχρι να διαλυθεί ο λεκές. Και με τους δύο τρόπους, θα πρέπει να φροντίζετε πάντα να χρησιμοποιείτε μια καθαρή περιοχή του πανιού.

Αναζωογόνηση των ινών του χαλιού με ατμοκαθαριστή

Όταν μετακινείτε έπιπλα, συχνά αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα: εμφανή βαθουλώματα εκεί που βρίσκονταν προηγουμένως τα έπιπλα πάνω στο χαλί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή για να ανασηκώσετε ξανά τις ίνες του χαλιού έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα αντιαισθητικά βαθουλώματα: Απλώς τοποθετήστε ένα στεγνό πανί στη περιοχή και ψεκάστε με ζεστό ατμό. Το νερό αφήνει τις ίνες να φουσκώσουν αργά και να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή.

Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εξάρτημα χαλιού που διατίθεται ως αξεσουάρ για τον ατμοκαθαριστή. Αφού στερεωθεί στο ακροφύσιο δαπέδων, μπορεί να μετακινηθεί ελαφρά πάνω από το χαλί. Δεύτερο θετικό αποτέλεσμα: Δεν ανασηκώνονται μόνο οι ίνες του χαλιού αλλά ελαττώνονται και οι δυσάρεστες οσμές.

Αυτή η προσέγγιση μπορεί επίσης να εφαρμοστεί μετά από τον καθαρισμό του χαλιού ή απλώς για το φρεσκάρισμα των ινών του χαλιού περιστασιακά. Έτσι, διατηρείται η ωραία εμφάνιση του χαλιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βρες τα κατάλληλα προϊόντα!

Προσφορά!
264,99 
Υγιεινή καθαριότητα σε πατώματα, χαλιά, μοκέτες και σαλόνια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν σκούπα υγρών και στερεών.
Προσφορά!
359,99 
Υγιεινή καθαριότητα σε πατώματα, χαλιά, μοκέτες και σαλόνια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν σκούπα υγρών και στερεών.
29,99 
Μεταστρέψιμο ακροφύσιο υγρής και ξηρής αναρρόφησης για τέλεια αναρρόφηση ρύπων. Εύκολη προσαρμογή σε υγρούς ή ξηρούς ρύπους με τον διακόπτη ποδιού. Γι...
39,99 
Το πρακτικό κιτ οικιακών εργασιών είναι κατάλληλο για όλες τις σκούπες αναρρόφησης πολλαπλών εφαρμογών Kärcher από τη σειρά Home & Garden.
16,99 
Εξαιρετικά ανθεκτικές στη φθορά σακούλες φίλτρου από μαλακό ύφασμα με υψηλό βαθμό κατακράτησης σκόνης. Για όλες τις σκούπες αναρρόφησης πολλαπλών χρήσ...
18,99 
Το φίλτρο φυσιγγίου καθιστά δυνατή την αναρρόφηση με ηλεκτρική σκούπα χωρίς να απαιτείται επιπλέον αλλαγή φίλτρου. Είναι κατάλληλη για μοντέλα όπως οι...
14,99 
Πλήρως επανασχεδιασμένο ακροφύσιο πολύ μεγάλου μήκους για εσοχές. Ιδανικό για δυσπρόσιτα σημεία μέσα στο αυτοκίνητο (π.χ. χαραμάδες και εσοχές. Κατάλλ...
15,99 
Οι εξαιρετικά ανθεκτικές στο σκίσιμο σακούλες φίλτρου fleece έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τις ηλεκτρικές σκούπες υγρής και ξηρής αναρρόφησης της Kärche...
34,99 
Ακροφύσιο χειρός για ηλεκτρικές σκούπες υγρής αναρρόφησης. Ιδανικό για βαθύ καθαρισμό της ταπετσαρίας και των καθισμάτων του αυτοκινήτου.
19,99 
Δημοφιλές βασικό απορρυπαντικό σε σκόνη για ψεκασμό-αναρρόφησης υφασμάτινων καλυμμάτων και ταπετσαριών.
134,03 
Δημοφιλής σκόνη βαθέος καθαρισμού για υφασμάτινες επιφάνειες και ταπετσαρίες.
27,58 
Εξαιρετικά αποτελεσματική προστασία του υφάσματος για κάθε υφασμάτινο κάλυμμα. Τα χαλιά, οι μοκέτες, τα υφάσματα επιπλώσεων ή τα καθίσματα αυτοκινήτων...
13,99 
Καθαριστικό για χαλιά, που στεγνώνει γρήγορα. Αφαιρεί την καθημερινή βρωμιά σχεδόν χωρίς προσπάθεια και εξασφαλίζει το γρήγορο στέγνωμα του χαλιού.
14,99 
Επίπεδο πτυχωτό φίλτρο για υγρή και ξηρή αναρρόφηση χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση του φίλτρου. Συμπαγής φίλτρο με μεγάλη επιφάνεια, δεν εξέχει εντ...
Πλαστικό ακροφύσιο για καθαρισμό ταπετσαριών στο DN 35.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών