ΑρχικήΥπηρεσίες-ΝέαHome & GardenΣυμβουλές Εφαρμογής > Καθαρισμός μπανιέρας και ντους

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΝΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΥΣ

Με την πάροδο του χρόνου, επίμονη βρωμιά συσσωρεύεται στο κεραμικό, τα πλακάκια και το ντους στο ντους και την μπανιέρα. Αυτό το «αποβράσματα σαπουνιού», όπως είναι γνωστό, σχηματίζεται από τον συνδυασμό νερού που περιέχει ασβέστη και σαπούνι και συχνά δεν μπορεί να αφαιρεθεί με απορρυπαντικά που διατίθενται στο εμπόριο. Αλλά με τις κατάλληλες συσκευές και μερικά κόλπα, θα έχετε εγγυημένη επιτυχία.

Πώς σχηματίζεται το αφρό σαπουνιού;

Το αφρό σαπουνιού σχηματίζεται όταν τα λιπαρά οξέα στο συμβατικό σαπούνι αντιδρούν με τα μέταλλα του σκληρού νερού. Η χρήση προϊόντων περιποίησης όπως σαμπουάν ή αφρόλουτρου στο μπάνιο ή στο ντους προκαλεί τη σταδιακή συσσώρευση αυτής της εναπόθεσης, σχηματίζοντας μια λιπαρή, ελαφρώς λιπαρή επίστρωση σε πλακάκια, κεραμικές, γυάλινες και πλαστικές επιφάνειες. Το νερό από μόνο του δεν αρκεί για να το ξεφορτωθεί και, ακόμα και μετά τον καθαρισμό με τυπικά απορρυπαντικά, εξακολουθεί να παραμένει συχνά ένα ελαφρώς λιπαρό στρώμα στην επιφάνεια. Ένα ειδικό απορρυπαντικό είναι η καλύτερη επιλογή σας εδώ. Εάν προτιμάτε να το αποφύγετε, η επίμονη βρωμιά μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με τον ατμοκαθαριστή ή με οικιακές θεραπείες.

Αφαίρεση υπολειμμάτων σαπουνιού με ατμοκαθαριστή Kärcher

Αφαίρεση υπολειμμάτων σαπουνιού με ατμοκαθαριστή

Τα υπολείμματα σαπουνιού και η βρωμιά στην μπανιέρα και το ντους μπορούν να αφαιρεθούν με πολύ απαλό τρόπο με ζεστό ατμό. Ένας ατμοκαθαριστής μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες, ακόμη και σε πέτρινα πλακάκια, έτσι ώστε ολόκληρη η καμπίνα ντους ή η μπανιέρα, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων, να μπορούν να καθαριστούν με ένα μόνο βήμα.
Και έτσι λειτουργεί:

 • Χρησιμοποιήστε το ακροφύσιο χειρός με πανί καθαρισμού μικροϊνών για να καθαρίσετε. ένα λειαντικό κάλυμμα μικροϊνών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επιφάνειες που δεν είναι ευαίσθητες.
 • Ενώ απελευθερώνετε ατμό, τρίψτε το ακροφύσιο χειρός πάνω από τις βρώμικες περιοχές στα πλακάκια, τις γυάλινες επιφάνειες και τα κεραμικά. Το αφρό σαπουνιού διαλύεται και απορροφάται από το πανί από μικροΐνες. Για να αντιμετωπίσετε μεγαλύτερες περιοχές, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ακροφύσιο δαπέδου για να επιταχύνετε ακόμη περισσότερο τη διαδικασία.
 • Καθαρίστε τα εξαρτήματα χρησιμοποιώντας μια μικρή στρογγυλή βούρτσα ενώ απελευθερώνετε ατμό για να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις ασβέστη.
 • Η αποχέτευση μπορεί επίσης να καθαριστεί με ατμό, εάν είναι απαραίτητο.
 • Αφού καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες, στεγνώστε τις με ένα πανί μικροϊνών ή Window Vac – και άντε, όλα είναι καθαρά και αστραφτερά ξανά.

Αποτελεσματικές οικιακές θεραπείες για τον καθαρισμό της μπανιέρας και του ντους

Το ξύδι και το απορρυπαντικό αποδεικνύονται επίσης ένα αποτελεσματικό μείγμα για την καταπολέμηση των υπολειμμάτων σαπουνιού. Ανακατέψτε και τα δύο μαζί με λίγο νερό σε ένα δοχείο ή μπουκάλι ψεκασμού. Απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα ξυδιού και απορρυπαντικού στις επιφάνειες χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή μπουκάλι ψεκασμού και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε δυνατά για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού και ξεπλύνετε τις επιφάνειες με καθαρό νερό. Γυαλίστε τις γυάλινες επιφάνειες με καθαριστικό τζαμιών ή αφαιρέστε τις εναποθέσεις με καθαρισμό με ατμό. Οι επικαλύψεις των εξαρτημάτων είναι συχνά ευαίσθητες στα οξέα, επομένως μην αφήνετε το μείγμα να δράσει για πολύ καιρό και ξεπλύνετε με αρκετό φρέσκο νερό στη συνέχεια. Το κιτρικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση. Προσθέστε 3-5 κουταλιές της σούπας σε 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να επεξεργαστείτε τις επιφάνειες. Το πλεονέκτημα του κιτρικού οξέος είναι ότι είναι άοσμο, σε αντίθεση με το ξύδι. 

Αντί για απορρυπαντικό, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπέικιν πάουντερ ή διττανθρακική σόδα. Προσθέστε αρκετό ξύδι για να σχηματιστεί μια πάστα. Στη συνέχεια τρίψτε την πάστα πάνω από τις βρώμικες περιοχές και αφήστε να δράσει για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε με ένα σφουγγάρι μέχρι να διαλυθεί η αφρόκρεμα και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Προσοχή: Τα πέτρινα πλακάκια είναι ευαίσθητα στα οξέα. Επομένως, μην χρησιμοποιείτε ξύδι ή κιτρικό οξύ σε αυτά.

Οικιακά ένδικα μέσα

Αφαίρεση υπολειμμάτων σαπουνιού με απορρυπαντικό

Τα υπολείμματα σαπουνιού μπορούν να αφαιρεθούν αποτελεσματικά με απορρυπαντικό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

 1. Για να αποτρέψετε την απορρόφηση οποιουδήποτε καθαριστικού από τους αρμούς των πλακιδίων, θα πρέπει πρώτα να απλωθεί νερό πάνω τους με υγρό σκούπισμα.
 2. Στη συνέχεια, η περίσσεια νερού αφαιρείται από τα πλακάκια για να αποφευχθεί η αραίωση της συγκέντρωσης του απορρυπαντικού. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα Window Vac.
 3. Εφαρμόστε ένα αλκαλικό απορρυπαντικό  (αδιάλυτο) στην επιφάνεια με ένα μαλακό σφουγγάρι ή καθαριστικό που δεν γρατσουνίζει και αφήστε το να δράσει για 3–5 λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε ξανά την επιφάνεια. Εναλλακτικά, ένα  καθαριστικό υγιεινής δρα και κατά της αφρού σαπουνιού.
 4. Στη συνέχεια, καθαρίστε με φρέσκο νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικού.
Στέγνωμα της μπανιέρας με πανί μικροϊνών Kärcher

Εύκολη πρόληψη: Αποφυγή υπολειμμάτων σαπουνιού και αλάτων

Η αφαίρεση των αλάτων από το μπάνιο δεν πρέπει να είναι κάτι που βάζετε στο πίσω μέρος του καυστήρα. Εάν καθαρίζετε τακτικά και έχετε μερικά πράγματα στο μυαλό σας, μπορείτε να αποφύγετε το τρίψιμο για ώρες αργότερα. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τη δημιουργία αφρού σαπουνιού τόσο γρήγορα στην καμπίνα ντους ή στην μπανιέρα σας:

 • Ξεπλύνετε όλες τις επιφάνειες με κρύο νερό μετά από κάθε ντους ή μπάνιο. Αυτό αφαιρεί άμεσα τα υπολείμματα σαπουνιού.
 • Στεγνώστε πάντα τα τοιχώματα της καμπίνας ντους ή της μπανιέρας μετά τη χρήση με ένα πανί, ένα μάκτρο ντους με ελαστικό χείλος ή ένα παράθυρο Vac , έτσι ώστε να μην έχουν εξαρχής την ευκαιρία να σχηματιστούν υπολείμματα και εναποθέσεις ασβέστη.
 • Εάν έχετε κουρτίνα μπάνιου, τινάξτε την και στεγνώστε την μετά το ντους.
 • Για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν άλατα στα εξαρτήματα , θα πρέπει επίσης να στεγνώσουν με ένα πανί μικροϊνών.

Επιπλέον, αυτό αποτρέπει επίσης τη μούχλα σε υγρά δωμάτια.

Ηλεκτρική υποστήριξη: Ένας ασύρματος υαλοκαθαριστήρας

Ένας δονούμενος υαλοκαθαριστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τον καθαρισμό των παραθύρων, αλλά και για τον αβίαστο καθαρισμό πλακιδίων και καμπίνων ντους. Το απορρυπαντικό στην ενσωματωμένη δεξαμενή εφαρμόζεται στη συνέχεια απευθείας μέσω του πανιού σκουπίσματος και οι κραδασμοί απομακρύνουν τη βρωμιά από λείες επιφάνειες χωρίς να απαιτείται κουραστικό τρίψιμο. Διατίθενται κατάλληλα πανάκια σκουπίσματος ανάλογα με το εύρος εφαρμογής. Τα ειδικά πανιά πλακιδίων έχουν ένα μείγμα από λειαντικές και απορροφητικές ίνες, οι οποίες είναι ιδανικές για χρήση σε μπάνια. 

Καθαρισμός της ντουζιέρας με τον ασύρματο υαλοκαθαριστήρα Kärcher

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top