Αρχική > Υπηρεσίες-Νέα-Λύσεις >  Home & Garden > Προϊόντα σειράς Home & Garden > Υγιεινή καθαριότητα με ατμό

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΤΜΟ

Υγιεινή και καθαριότητα σε βάθος με ατμό – εντελώς χωρίς χημικά, μόνο με νερό από το δίκτυο
Οι ατμοκαθαριστές Kärcher εξασφαλίζουν καθαριότητα σε ολόκληρο το νοικοκυριό και η οικογένειά σας μπορεί να είναι σίγουρη ότι τα πάντα καθαρίζονται σε βάθος σε ίνες – εντελώς χωρίς χημικά. Χάρη στην κορυφαία απόδοση καθαρισμού, ο ατμός αφαιρεί έως και 99,999%* των κοροναϊών, καθώς και το 99,99%** όλων των τυπικών οικιακών βακτηρίων και εξασφαλίζει ένα υγιεινό και υγιεινό περιβάλλον διαβίωσης. Είτε στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο δάπεδο ή ακόμα και στο σιδέρωμα, η Kärcher λειτουργεί πραγματικά με πλήρη ατμό και προσφέρει κορυφαία αποτελέσματα. Ανακαλύψτε την ποικιλία των πιθανών εφαρμογών τώρα!

Δυνατότητες εφαρμογής

Οι ατμοκαθαριστές μας έχουν διάφορες δυνατότητες εφαρμογής: εκτός από το καθάρισμα, επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο σιδέρωμα και την περιποίηση υφασμάτων. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε την ποικιλία εφαρμογών του ατμού και να εκπλαγείτε από τις απεριόριστες δυνατότητες:

Καθάρισμα δαπέδων από πλακάκια

Για τον ενδιάμεσο καθαρισμό και τη φροντίδα μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε ένα πανί που μπορείτε να διπλώσετε και να τεντώσετε πάνω στο ακροφύσιο δαπέδου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πανί μικροϊνών (ειδικό εξάρτημα) για εξαιρετικά σχολαστικό καθάρισμα.

Μετακινήστε το ακροφύσιο γρήγορα προς τα εμπρός και πίσω αφού πρώτα απελευθερώσετε ατμό. Δεν χρειάζεται να απελευθερώνετε ατμό συνεχώς. Για να καθαρίσετε εσοχές, δεν αρκεί να μετακινείτε το ακροφύσιο στις σωστές γωνίες αλλά
και διαγώνια προς τις εσοχές.

Αναρρόφηση:

Συνιστούμε να καθαρίσετε το δάπεδο με συσκευή αναρρόφησης πριν από τον καθαρισμό με ατμό. Χρησιμοποιήστε σε δάπεδο από μελαμίνη μόνο αν είστε βέβαιοι ότι έχει στρωθεί και κολληθεί από επαγγελματίες.

Καθάρισμα δαπέδων από μελαμίνη

Με τη μισή ποσότητα ατμού, μπορείτε να καθαρίσετε δάπεδα από μελαμίνη ή βερνικωμένο παρκέ (όχι περασμένα με λάδι ή κερί!). Ο όγκος του ατμού ρυθμίζεται στο πιστόλι ατμού. Χρησιμοποιήστε δύο υφάσματα (= 4 στρώσεις), έτσι ώστε η επιφάνεια να έρχεται σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερο ατμό. Μην εφαρμόζετε ατμό στο ίδιο σημείο για πολλή ώρα για να μην βραχεί πολύ το δάπεδο. Τα υπολείμματα υγρασίας θα στεγνώσουν γρήγορα και δεν θα αφήσουν σημάδια.

Συμβουλή:

Συνιστούμε να καθαρίσετε το δάπεδο με συσκευή αναρρόφησης πριν από τον καθαρισμό με ατμό. Χρησιμοποιήστε σε δάπεδο από μελαμίνη μόνο αν είστε βέβαιοι ότι έχει στρωθεί και κολληθεί από επαγγελματίες.

Καθαρισμός μπάνιων και τουαλετών

Λάμψη σε χρόνο μηδέν: για τον καθαρισμό πλακιδίων τοίχων, γυαλιών και καθρεφτών, ενώσεων, εσοχών, στενών κενών κλπ.

Υπολείμματα αλάτων και σαπουνιού

Ακόμα και τα επίμονα υπολείμματα αλάτων και σαπουνιού μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με το λειαντικό πανί (κιτ πανιών μικροϊνών για το μπάνιο).

Καθάρισμα ενώσεων

 • Χρησιμοποιήστε μόνο το ακροφύσιο λεπτομερειών για να μην γρατζουνίσετε τις επιχρωμιωμένες ή ανοξείδωτες ενώσεις. Κρατήστε το κοντά στο αντικείμενο που θέλετε να καθαρίσετε και περιμένετε μέχρι να διαλυθούν τα άλατα. Αν δεν κινείται ή αν είναι σε περίεργη θέση, μπορείτε να συνδέσετε στο ακροφύσιο μια βούρτσα. Τρίψτε την περιοχή εφαρμόζοντας ταυτόχρονα ατμό με πίεση. Καθαρισμός ενώσεων.
 • Αν το λίπος έχει συσσωρευτεί για καιρό, η μόνη λύση είναι το επίμονο τρίψιμο και η άσκηση πίεσης. Ταυτόχρονα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ατμό.
 • Σταδιακά το λίπος θα συσσωρευτεί στο πανί. Γι’ αυτό, πρέπει να το αλλάζετε τακτικά.
 • Για ένα αποτέλεσμα χωρίς γραμμές, ολοκληρώστε το γυάλισμα της καθαρής πια επιφάνειας με το κίτρινο πανί μικροϊνών.
 • Ακόμα και η επίμονη βρωμιά που έχει ξεραθεί μπορεί να αφαιρεθεί αν χρησιμοποιήσετε ατμό απευθείας πάνω της και την τρίψετε με δύναμη.
 • Αν το στρώμα υπολειμμάτων των αλάτων είναι παχύ, βρέξτε το πρώτα με ξύδι ή χυμό λεμονιού και αφήστε το να μουλιάσει.
 • Επιπλέον, ο τακτικός καθαρισμός με ατμό αποτρέπει το σχηματισμό αλάτων στο μέλλον.

Καθαρισμός παραθύρων και καθρεφτών

 1. Πριν χρησιμοποιήσετε τον ατμοκαθαριστή, πραγματοποιήστε καθαρισμό σε βάθος. Σκουπίστε ολόκληρη την επιφάνεια με ένα πανί ατμού και το χειροκίνητο ακροφύσιο. Συμβουλή για το χειμώνα: ζεστάνετε τα πολύ κρύα παράθυρα από απόσταση 5 εκατοστών.
 2. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ατμό στη γυάλινη επιφάνεια από πάνω προς τα κάτω με το ακροφύσιο λεπτομερειών.
 3. Ξύστε το συμπυκνωμένο νερό προς τα κάτω περνώντας πολλές φορές την επιφάνεια με τον τζαμοκαθαριστή. Για να μην δημιουργηθούν γραμμές, σκουπίζετε τακτικά τον τζαμοκαθαριστή με ένα πανί.
 4. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν στο παράθυρο μείνουν μερικές σταγόνες αφού χρησιμοποιήσετε τον τζαμοκαθαριστή. Μπορείτε να τις καθαρίσετε εύκολα, χωρίς να αφήσετε γραμμές, με το πανί.

Καθάρισμα εσοχών στα πλακάκια

 1. Το ακροφύσιο λεπτομερειών χρησιμεύει για το στοχευμένο καθάρισμα των εσοχών στα πλακάκια. Αν χρειάζεται, μπορείτε να συνδέσετε και μια στρογγυλή βούρτσα.
 2. Ακόμα και η επίμονη βρωμιά που έχει ξεραθεί μπορεί να αφαιρεθεί αν χρησιμοποιήσετε ατμό απευθείας πάνω της και την τρίψετε με δύναμη.
 3. Μετά τον καθαρισμό με ατμό, μπορείτε να στεγνώσετε την επιφάνεια με ένα πανί. Σημείωση για τους αρμούς από σιλικόνη: χρησιμοποιήστε τον ατμό για λίγη ώρα για να μην προκαλέσετε φθορά στο υλικό

Αφαίρεση λιπαρών επικαθίσεων

 1. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι υπέροχο αλλά μόνο όταν δεν έχουν σχηματιστεί λιπαρές επικαθίσεις. Μπορείτε να επιτύχετε ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα με το απαλό βελούδινο κάλυμμα και το κίτρινο πανί μικροϊνών (ειδικά εξαρτήματα) που περιλαμβάνονται στο κιτ πανιών μικροϊνών για την κουζίνα.
 2. Αν το λίπος έχει συσσωρευτεί για καιρό, η μόνη λύση είναι το επίμονο τρίψιμο και η άσκηση πίεσης. Ταυτόχρονα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ατμό.
 3. Σταδιακά το λίπος θα συσσωρευτεί στο πανί. Γι’ αυτό, πρέπει να το αλλάζετε τακτικά.
 4. Για ένα αποτέλεσμα χωρίς γραμμές, ολοκληρώστε το γυάλισμα της καθαρής πια επιφάνειας με το κίτρινο πανί μικροϊνών.
 
Αντίστοιχα στις επιφάνειες της κουζίνας καθώς στις κεραμικές εστίες ο ατμοκαθαριστής αφήνει άψογα αποτελέμσατα χωρίς να δημιουργεί φθορές. Για ξεραμένα λίπη είναι ιδανική η χρήση μικρής βούρτσας.

Φρεσκάρισμα ρούχων

Ακόμα και το φρεσκάρισμα των ρούχων είναι παιχνιδάκι με το πρόσθετο ακροφύσιο υφασμάτων. Το ενσωματωμένο σύστημα αφαίρεσης χνουδιών απομακρύνει τις τρίχες και τα χνούδια από τα ρούχα χωρίς κόπο. Τώρα μπορείτε να εξαφανίσετε τις ζάρες από τις κουρτίνες και τα ρούχα χωρίς να βάλετε το ύφασμα στη σιδερώστρα. Μπορεί να απομακρύνει και τις οσμές. Ένα βάρος λιγότερο!

Ανακαλύψτε τη δράση του νερού ως νέου καθαριστικού μέσου

Γιατί ο καθαρισμός με ατμό είναι τόσο αποτελεσματικός;

Το μυστικό του καθαρισμού με ατμό κρύβεται στο συνδυασμό της δύναμης του ατμού και της θερμοκρασίας. Όχι μόνο γίνεται πιο εύκολος ο καθαρισμός της βρωμιάς αλλά μπορείτε να φτάσετε σε δυσπρόσιτα σημεία πολύ πιο εύκολα και να τα καθαρίσετε πιο σχολαστικά. Και χωρίς καθόλου χημικά! Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καθαριστική δύναμη του ατμού μπορεί να ενισχυθεί με μηχανικό καθαρισμό, π.χ. με μια βούρτσα ή ένα πανί. Επιπλέον, καθώς η παραγωγή ατμού αφαιρεί τα άλατα από το νερό, οι συσκευές μας δεν αφήνουν υπολείμματα αλάτων ή γραμμές.

Γιατί είναι όλα πιο εύκολα και πιο γρήγορα με τον ατμό;

Ατμός σημαίνει ταχύτητα. Ο ατμός μπορεί να διαλύσει σε δευτερόλεπτα ακόμα και την επίμονη βρωμιά και τα λίπη. Το χρονοβόρο τρίψιμο δεν χρειάζεται. Με τον ατμό γλιτώνετε χρόνο ακόμα κι όταν σιδερώνετε. Τα ρούχα δεν χρειάζονται επιπλέον υγρασία και οι ζάρες σιδερώνονται πολύ πιο γρήγορα.

Και το καλύτερο απ’ όλα, κι αυτό ισχύει για διάφορες εργασίες καθαρισμού, χρειάζεστε μόνο μια συσκευή με την οποία μπορείτε να κάνετε τα πάντα: έναν ατμοκαθαριστή. Έτσι έχετε περισσότερο χρόνο για ό,τι έχει πραγματικά σημασία.

Πώς λειτουργεί ένας ατμοκαθαριστής;

Ο ατμοκαθαριστής λειτουργεί όπως μια χύτρα. Το νερό θερμαίνεται έως το σημείο βρασμού σε στεγανοποιημένο βραστήρα, ώστε να παραχθεί ατμός. Γι’ αυτό χρειάζονται από ένα έως έξι λεπτά ανά λίτρο νερού, ανάλογα με τη συσκευή.
Συμβουλή: Ο ατμός σχηματίζεται καλύτερα αν η δεξαμενή δεν είναι εντελώς γεμάτη. Διαφορετικά, υπάρχει πολλή υγρασία και βρέχεται διαλύεται πολύ γρήγορα. Όταν το νερό βράσει, ο ατμός εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες ποσότητες μέσω του πιστολιού ατμού. Όσο υψηλότερη είναι η πίεση του ατμού, τόσο πιο γρήγορα εκτοξεύεται ο ατμός και έχει μεγαλύτερη δύναμη για να διαλύσει τη βρωμιά. Είναι πολύ απλό. Συμβουλή: Η χρήση ζεστού νερού επιταχύνει τη διαδικασία ζεστάματος. Η πίεση στο βραστήρα φτάνει έως 4 bar, ανάλογα με τη συσκευή.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι ατμοκαθαριστές της Kärcher πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ως προς την ασφάλεια. Αυτό έχει πιστοποιηθεί από την TÜV και διεθνή κέντρα δοκιμών. Φυσικά, όλα τα ηλεκτρικά αγώγιμα εξαρτήματα είναι αδιάβροχα.

7 καλοί λόγοι για να καθαρίζετε με ατμό:

 • Ο ατμός είναι φιλικός προς το περιβάλλον – δεν γίνεται χρήση χημικών καθαριστικών και η κατανάλωση νερού είναι χαμηλή.
 • Με τον ατμό επιτυγχάνεται υγιεινό καθάρισμα, ακόμα και σε δυσπρόσιτα σημεία.
 • Με τον ατμό το καθάρισμα είναι ξεκούραστο – ξεχάστε το τρίψιμο και το γυάλισμα.
 • Ο ατμός είναι πιο υγιεινός – δεν χρειάζονται χημικά προϊόντα καθαρισμού.
 • Ο ατμός έχει πολλές ιδιότητες – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καθάρισμα κουζινών, μπάνιων, παραθύρων αλλά και για σιδέρωμα και σε υφάσματα.
 • Με τον ατμό γλιτώνετε χρόνο – με τον ατμό το καθάρισμα είναι πιο γρήγορο.
 • Με τον ατμό γλιτώνετε χρήματα – αφού δεν χρειάζονται χημικά προϊόντα καθαρισμού.
 

Κατάλληλα προϊόντα για καθαρισμό με ατμό

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

Σιδερο Ατμού για Καλύτερο και Πιο Γρήγορο Σιδέρωμα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top