ΑρχικήΥπηρεσίες-ΝέαHome & GardenΣυμβουλές Εφαρμογής > Καθαρισμός αίθριου, τζαμαριών & προσόψεων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ αιθριου & προσοψεων: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να έχουν το δικό τους αίθριο- μπορείτε να κρατήσετε τα φυτά σας εκεί πάνω από το παράθυρο και παρέχει επίσης επιπλέον χώρο διαβίωσης όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Τα αίθρια είναι συνήθως κατασκευασμένα κυρίως από γυαλί, συμπεριλαμβανομένης της οροφής. Δυστυχώς, απαιτούν λίγη φροντίδα και συντήρηση για να συνεχίσουν να δείχνουν το καλύτερο. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να καθαρίσετε καλύτερα το αίθριό σας. 

Τι πρέπει να έχετε κατά νου κατά τον καθαρισμό και τη συντήρηση του αίθριου;

Ένα αίθριο, ή πιο συγκεκριμένα τα παράθυρα και η οροφή του, λερώνεται με την πάροδο του χρόνου λόγω των διαφόρων καιρικών συνθηκών. Η ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλείται από αιθάλη ή λεπτή σκόνη, γύρη, φύλλα και βελόνες, καθώς και περιττώματα από πτηνά και έντομα συμβάλλουν στο να φαίνεται χειρότερο το αίθριογια φθορά. Για να διατηρείται σε κορυφαίο σχήμα και να διασφαλίζεται ότι η άνεση δεν θα καταστραφεί λόγω των βρώμικων παραθύρων, είναι λογικό να καθαρίζετε τη σέρα δύο φορές το χρόνο. Μια καλή περίοδος για αυτό είναι την άνοιξη, όταν ο κήπος αρχίζει να ξαναζωντανεύει μετά τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Ο καθαρισμός του αίθριου δεν αφορά μόνο την αισθητική, αλλά και τη φροντίδα και τη συντήρηση κάθε μέρους του, όπως η δομή στήριξης και τα ενσωματωμένα ελαστικά στεγανοποιητικά. Λάβετε υπόψη ότι όσο περισσότερο περιμένετε για να καθαρίσετε το αίθριο, τόσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια θα χρειαστείτε για να το καθαρίσετε αργότερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει το αίθριο σε μια ζοφερή μέρα γιατί σε πολύ ηλιόλουστες ή ακόμα και ζεστές μέρες, τα παράθυρα θα στεγνώσουν πολύ γρήγορα, κάτι που στη συνέχεια έχει ως αποτέλεσμα αντιαισθητικές ραβδώσεις.

Διάφορες συσκευές, εργαλεία και προϊόντα περιποίησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό του θερμοκηπίου:

Γυναίκα καθαρίζει το ωδείο με έναν ασύρματο υαλοκαθαριστήρα Kärcher
Γυναίκα καθαρίζει το ωδείο με ένα πλυντήριο πίεσης Kärcher

Πώς να καθαρίσετε σωστά τη γυάλινη οροφή του αίθριου

Ο καθαρισμός των πλαϊνών παραθύρων του αίθριου δεν είναι τόσο δύσκολο έργο, αλλά αν το αίθριο σας είναι αρκετά ψηλό ή θέλετε να καθαρίσετε την οροφή, τότε γίνεται λίγο πιο δύσκολο. Αυτό δεν οφείλεται στον ίδιο τον καθαρισμό, αλλά επειδή οι περιοχές είναι δύσκολο να φτάσετε όταν είναι αρκετά μέτρα ύψος.

Κατ ‘αρχήν, έχετε δύο επιλογές – είτε να ανεβείτε μια σκάλα και να καθαρίσετε τις επιφάνειες με το χέρι είτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο πίεσης σε συνδυασμό με έναν τηλεσκοπικό σωλήνα εκτόξευσης, που είναι μια πολύ λιγότερο επικίνδυνη και χρονοβόρα λύση.

Πριν ξεκινήσετε τον υγρό καθαρισμό, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε κάθε χαλαρή βρωμιά που έχει συσσωρευτεί στην οροφή του αίθριου και στις υδρορροές. Τα συμβατικά εργαλεία καθαρισμού όπως βούρτσες, κουβάδες και πιστόλια ψεκασμού , τα οποία συνδέονται με τον εύκαμπτο σωλήνα κήπου, και ένα πανί για τις άκρες του γυαλιού είναι κατάλληλα για αυτό. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ακόμη πλυστικό υψηλής πίεσης, διαφορετικά απλώς θα απλώσετε τη βρωμιά σε όλη την πρόσοψη του αίθριου και τα γυάλινα παράθυρα. Οι περισσότερες στέγες αίθριων είναι επικλινείς, γεγονός που κάνει τον καθαρισμό των επιφανειών με τον εύκαμπτο σωλήνα κήπουπολύ ευκολότερο. Είναι καλύτερο να ξεπλύνετε προσεκτικά τη βρωμιά στην υδρορροή από το υψηλότερο σημείο. Μια άλλη συμβουλή που εξοικονομεί επιπλέον εργασία είναι να τοποθετήσετε ένα μπολ ή ένα σουρωτήρι στο κάτω άκρο της υδρορροής για να πιάσει όλη τη βρωμιά που έχει ξεπλυθεί, ώστε να μην εισχωρήσει στο έδαφος ή να λερώσει τη βεράντα σας. Συνιστάται επίσης να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από την υδρορροή του θερμοκηπίου, ώστε να μην βουλώσουν και ξεχειλίσουν όταν χρησιμοποιείτε νερό για να καθαρίσετε αργότερα.

Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε τον καθαρισμό της γυάλινης οροφής του αίθριου. Για το σκοπό αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν επεκτεινόμενο τηλεσκοπικό σωλήνα εκτόξευσης με μια βούρτσα προσαρμοσμένη και στη συνέχεια να τον συνδέσετε στον εύκαμπτο σωλήνα κήπου. Είναι επιτακτική ανάγκη να βεβαιωθείτε ότι η σκάλα στέκεται σε σταθερό, επίπεδο έδαφος. Ζητήστε από κάποιον να το κρατήσει για επιπλέον ασφάλεια. Καθαρίστε πρώτα την κορυφή της οροφής και στη συνέχεια προχωρήστε αργά κατά μήκος των κεκλιμένων άκρων. Εάν η βρωμιά είναι ιδιαίτερα επίμονη, αυξήστε την πίεση και βουρτσίστε τις βρώμικες περιοχές αρκετές φορές. Τα απορρυπαντικά καθαρισμού  τζαμιών είναι μια καλή επιλογή για τη δουλειά, καθώς όχι μόνο διασφαλίζουν ότι το γυαλί είναι αστραφτερά καθαρό, αλλά και κρατούν μακριά τα βρύα. Το τελευταίο βήμα είναι να ψεκάσετε ξανά όλη την επιφάνεια καλά με νερό.

Άνδρας καθαρίζει τη στέγη του ωδείου του με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπικού σωλήνα πίδακα Kärcher

Υπόδειξη

Αυτό λειτουργεί ακόμα πιο εύκολα και αποτελεσματικά με μια περιστρεφόμενη τηλεσκοπική λόγχη ψεκασμού  και το ταιριαστό εξάρτημα καθαρισμού πρόσοψης και γυαλιού , που συνδέονται και τα δύο με το πλυντήριο πίεσης. Αυτό σας επιτρέπει να φτάσετε πιο εύκολα σε ψηλότερα παράθυρα και γυάλινες οροφές χωρίς να χρειάζεται να ανεβείτε σκάλες.

Πώς να καθαρίσετε τα παράθυρα του αίρθιου;

Εάν το αίθριο είναι κυρίως κατασκευασμένο από γυαλί, η διαδικασία είναι βασικά η ίδια με τον κανονικό καθαρισμό παραθύρων . Για να μην λερωθούν ξανά τα παράθυρα αμέσως, βοηθά να σκουπίσετε τη βρωμιά και τη σκόνη από τα κουφώματα των παραθύρων και των θυρών εκ των προτέρων με μια βούρτσα ή πανί. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή τεχνική για να διασφαλίσετε ότι τα παράθυρα δεν θα καλύπτονται με ραβδώσεις αφού τα καθαρίσετε. Για να το κάνετε αυτό, ψεκάστε πρώτα το διάλυμα καθαρισμού στη γυάλινη επιφάνεια και στη συνέχεια στεγνώστε το με ένα πανί από μικροΐνες ή ένα μάκτρο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μάκτρο παραθύρων, είναι καλύτερο να σκουπίσετε το υπόλοιπο υγρό με κινήσεις οκτώ από πάνω προς τα κάτω. Ολοκληρώστε γυαλίζοντας με μια βαμβακερή πετσέτα τσαγιού ή ένα πανί από μικροΐνες.

Μια γυναίκα καθαρίζει τα παράθυρα του ωδείου με ένα καθαριστικό τζαμιών Kärcher

Υπόδειξη

Για να καθαρίσετε χαλιά και δάπεδα, ξέρετε ότι χρειάζεστε ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει και αντίστοιχο για γυάλινες επιφάνειες! Με έναν ασύρματο υαλοκαθαριστήρα παραθύρων και μια ασύρματη θήκη παραθύρων, τα παράθυρα και οι γυάλινες επιφάνειες μπορούν να καθαριστούν εύκολα και αποτελεσματικά και να αφεθούν χωρίς ραβδώσεις.

Καθαρίστε αποτελεσματικά μόνοι σας την πρόσοψη και τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού

Υπάρχουν κάποιες εργασίες στο σπίτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού για να τις ολοκληρώσει. 

Ωστόσο, η Karcher έχει λύση ακόμη και για τις θεωρητικά πιο απαιτητικές εργασίες καθαρισμού, όπως ο καθαρισμός των ψηλών τοίχων και των προσόψεων.

Για τέτοιου τύπου εργασίες χρειάζεστε σίγουρα ένα πιο ισχυρό πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης. Κατά προτίμηση από τη σειρά K7 της Karcher, η οποία κάνει εύκολο ακόμα και το πιο εκτεταμένο καθάρισμα. Ακόμα και η πιο επίμονη βρωμιά μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα, σχολαστικά και γρήγορα με αυτές τις ισχυρές συσκευές.

Δεν αρκεί όμως μόνο το ισχυρό μηχάνημα. Συμπληρωματικά χρειάζεστε και τα κατάλληλα εξαρτήματα, όπως το εξάρτημα καθαρισμού επιφανειών T-Racerη τηλεσκοπική κάνη κ.α.

Ένας άνδρας καθαρίζει ένα ωδείο με ένα πλυντήριο πίεσης και έναν τηλεσκοπικό σωλήνα εκτόξευσης

Καθαρισμός ωδείου με ή χωρίς πλυντήριο πίεσης;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι και οι δύο τρόποι είναι δυνατοί! Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείτε είναι πόσο χρόνο και χρήματα θέλετε να ξοδέψετε για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του ωδείου σας; Εάν θέλετε να καθαρίσετε τα παράθυρα και άλλα εξαρτήματα όσο το δυνατόν φθηνότερα, τότε τα πανιά καθαρισμού, οι κάδοι και οι οικιακές θεραπείες είναι η λύση. Ωστόσο, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο όταν καθαρίζετε τη σέρα ή τη γυάλινη οροφή, το πλυντήριο πίεσης είναι η καλύτερη ιδέα. Επιπλέον, ο καθαρισμός είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός σε σύγκριση με ένα τυπικό εξάρτημα ψεκασμού, γεγονός που το καθιστά εξοικονόμηση νερού και φιλικό προς το περιβάλλον.

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι μόνο και μόνο επειδή μια συσκευή μπορεί να χαρακτηριστεί ως “υψηλή πίεση”, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καθαρίσει επιφάνειες και υλικά με χαμηλή πίεση. Για παράδειγμα, ένα σετ καθαρισμού για προσόψεις και γυάλινες επιφάνειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον απαλό καθαρισμό παραθύρων και γυάλινων οροφών. Απλώς απαιτεί να εργάζεστε λίγο πιο αργά και να υποβάλλετε τις γυάλινες επιφάνειες σε λιγότερη πίεση. Έτσι λειτουργεί βήμα προς

1. Προσαρμόστε πρώτα τη γωνία του τηλεσκοπικού σωλήνα εκτόξευσης έτσι ώστε να αντιστοιχεί στη γυάλινη οροφή. Για να το κάνετε αυτό, τραβήξτε τον μοχλό μπλοκαρίσματος και αφήστε τον ξανά όταν έχετε τη σωστή γωνία.

2. Χρησιμοποιήστε τα δύο τηλεσκοπικά σκαλοπάτια για να φτάσετε στη γυάλινη οροφή στο επιθυμητό ύψος. Κατά την επιμήκυνση του σωλήνα, βεβαιωθείτε ότι ο εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να κινείται ελεύθερα.

3. Τώρα καθαρίστε τη γυάλινη οροφή μπρος-πίσω και από τη μια πλευρά στην άλλη.

4. Για βέλτιστο καθαρισμό και αποτέλεσμα χωρίς ραβδώσεις, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί το Glass Finisher . Ωστόσο, το καθαριστικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε άμεσο ηλιακό φως ή να αφήνεται να στεγνώσει στα παράθυρα.

5. Προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό, αφαιρέστε πρώτα την πρόσοψη και το εξάρτημα καθαρισμού γυαλιού.

6. Εισαγάγετε τον εύκαμπτο σωλήνα αναρρόφησης του πλυντηρίου πίεσης στη φιάλη του καθαριστικού ή τοποθετήστε τη φιάλη στην υποδοχή της συσκευής.

7. Βρέξτε τώρα ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής με το καθαριστικό.

8. Συνδέστε το σωλήνα στον τηλεσκοπικό σωλήνα εκτόξευσης. Βεβαιωθείτε ότι το καφέ ή γκρι ακροφύσιο είναι στερεωμένο στον σωλήνα εκτόξευσης.

9. Ξεπλύνετε ξανά για λίγο το καθαριστικό.

Ένας άνδρας καθαρίζει ένα ωδείο με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπικού σωλήνα πίδακα Kärcher

Από τη μία, αυτή η προσέγγιση είναι πολύ κατάλληλη για τον καθαρισμό του εξωτερικού του ωδείου χωρίς να ανησυχείτε ότι τα μέρη που μόλις καθαρίσατε θα λερωθούν ξανά αμέσως. Από την άλλη πλευρά, υλικά όπως το ξύλο, το κυματοειδές πλαστικό, καθώς και τα διπλά πάνελ απαιτούν άλλα βήματα καθαρισμού.

Μια τελευταία συμβουλή: Δεν συνιστάται η χρήση πλυντηρίων πίεσης σε ευαίσθητες περιοχές, όπως ελαστικά στεγανοποιητικά. Εάν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, τότε βεβαιωθείτε ότι είναι σύντομο. Η υψηλή πίεση θα μπορούσε να προκαλέσει την είσοδο νερού και βρωμιάς κάτω από το καουτσούκ, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη στεγανοποίηση.

Play Video

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top