ΑρχικήΥπηρεσίες-ΝέαHome & GardenΣυμβουλές Εφαρμογής > Καθαρισμός σωληνών & υδροροών

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Για τους περισσότερους, ο καθαρισμός των υδρορροών είναι ίσως μια από τις πιο δυσάρεστες δουλειές. Ωστόσο, εάν οι υδρορροές και οι σωληνώσεις είναι φραγμένες και το νερό της βροχής δεν μπορεί να αποστραγγιστεί σωστά, τότε δεν έχετε άλλη επιλογή από το να καθαρίσετε τις υδρορροές και να αφαιρέσετε τα πεσμένα φύλλα και τη βρωμιά. Η υδρορροή θα μπορούσε διαφορετικά να υπερχειλίσει κατά την επόμενη βροχόπτωση, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην οροφή, τις προσόψεις ή το αίθριο. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μια υδρορροή γρήγορα, αποτελεσματικά και πάνω από όλα με ασφάλεια; Ακολουθούν πρακτικές συμβουλές καθαρισμού υδρορροών στέγης και σωλήνων.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τον καθαρισμό της υδρορροής

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό της υδρορροής, σκεφτείτε τα εξής: Πότε και πόσο συχνά συνιστάται ο καθαρισμός της υδρορροής; Ποια εργαλεία καθαρισμού υδρορροών είναι καταλληλότερα για αυτόν τον σκοπό; Τι κόστος καθαρισμού υδρορροών πρέπει να περιμένω και τι άλλο πρέπει να λάβω υπόψη; Εδώ απαντάμε στις πιο σημαντικές ερωτήσεις.

Πότε και πόσο συχνά να καθαρίζετε τις υδρορροές;

Συνιστάται να καθαρίζετε την υδρορροή τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Εάν υπάρχουν δέντρα ή ακόμα και μια δασώδης περιοχή κοντά, μπορεί να είναι περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Ο βέλτιστος χρόνος για τον καθαρισμό των υδρορροών είναι το τέλος του φθινοπώρου, αφού πέσουν όλα τα φύλλα, αλλά πριν από τον πρώτο παγετό και τη χιονόπτωση.

Αφαίρεση φύλλων από κάτω σωλήνα με σκούπα

Ποιο είναι το αναμενόμενο κόστος καθαρισμού υδρορροών;

Αυτό εξαρτάται από το εάν εσείς, ως ιδιοκτήτης σπιτιού, θέλετε να καθαρίσετε μόνοι σας τις υδρορροές σας ή να προσλάβετε μια εταιρεία καθαρισμού υδρορροών. Το τελευταίο είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβό και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν απαραίτητο. Με τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού υδρορροών, μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας τις υδρορροές. Το κόστος μπορεί να θεωρηθεί ως μακροπρόθεσμη επένδυση εάν είστε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Εάν νοικιάσετε το ακίνητο, είναι πιο πιθανό ο ιδιοκτήτης να αναλάβει τα έξοδα για τον καθαρισμό των υδρορροών. Κατά κανόνα, ο καθαρισμός των υδρορροών είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, αλλά το κόστος που προκύπτει στη διαδικασία μπορεί να είναι μέρος του λειτουργικού κόστους. Ωστόσο, εάν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αναφέρεται στη σύμβαση.

Καθαρίστε τις υδρορροές με ή χωρίς σκάλα;

Για να καθαρίσετε τις υδρορροές επαγγελματικά και με ασφάλεια, συνιστάται να εργάζεστε με επαγγελματικά εργαλεία καθαρισμού υδρορροών αντί να βασίζεστε σε σκάλα, κουβά και βούρτσα. Ο καθαρισμός των υδρορροών με σκούπα ή βούρτσα είναι μια εργασία που είναι τόσο εντατική όσο και δυσάρεστη. Πρέπει να ανεβείτε τη σκάλα, στη συνέχεια να καθαρίσετε ένα τμήμα της υδρορροής, να κατεβείτε από τη σκάλα, να τη μετακινήσετε και μετά να επαναλάβετε όλη τη διαδικασία. Μια πολύ αναποτελεσματική μέθοδος και ταυτόχρονα επικίνδυνη, καθώς η σκάλα μπορεί να μην έχει πάντα μια ασφαλή βάση. Η καλύτερη εναλλακτική είναι να επιλέξετε μια λύση που σας επιτρέπει να καθαρίζετε υδρορροές και σωλήνες από το έδαφος.

Άνθρωπος που καθαρίζει την υδρορροή του με ένα πλυντήριο πίεσης Kärcher
 

Ποιες προφυλάξεις ασφαλείας πρέπει να ληφθούν εκ των προτέρων;

Όταν καθαρίζετε υδρορροές, φροντίζετε πάντα να έχετε επαρκή προστατευτικό ρουχισμό. Αντιολισθητικά υποδήματα, γάντια και προστασία ματιών αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. Εάν χρησιμοποιείτε σκάλα, θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι έχει ασφαλές στήριγμα. Η σκάλα πρέπει να κρατηθεί από δεύτερο άτομο. Αφαιρέστε πρώτα χοντρή βρωμιά και υπολείμματα, όπως σπασμένα κομμάτια τούβλου, υπολείμματα πυροτεχνημάτων και κλαδιά με το χέρι. Οι ειδικές σίτες βοηθούν στην αποφυγή της πτώσης της βρωμιάς στον κάτω σωλήνα. Εάν χρησιμοποιείτε πλυστικό πίεσης για να καθαρίσετε την υδρορροή, δεν πρέπει ποτέ να στέκεστε σε σκάλα. Αντ ‘αυτού, συνιστάται η χρήση ενός ειδικά σχεδιασμένου σετ καθαρισμού υδρορροών σε συνδυασμό με ένα πλυντήριο πίεσης που μπορεί να λειτουργήσει από το έδαφος.

Ένας άντρας καθαρίζει υδρορροές με ένα σετ καθαρισμού υδρορροών Kärcher

Καθαρίζετε μόνοι σας τις υδρορροές;

Είτε πρόκειται για τον καθαρισμό των υδρορροών σε ένα μπανγκαλόου είτε για ένα ψηλό σπίτι, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με ένα σετ καθαρισμού υδρορροών και σωλήνων . Οι υδρορροές και οι αποχετεύσεις μπορούν να καθαριστούν αβίαστα και αποτελεσματικά. Αν και είναι απολύτως λογικό να δοκιμάζετε πρώτα διαφορετικά εργαλεία, η ασφάλεια πρέπει πάντα να έχει προτεραιότητα.

Με μια καλά μελετημένη λύση, μπορείτε να καθαρίσετε τις υδρορροές με επαγγελματικό τρόπο, χωρίς να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο ή να χρειαστεί να προσλάβετε μια εξωτερική εταιρεία για να το κάνει και να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται ένα έλκηθρο καθαρισμού που τοποθετείται στην υδρορροή και συνδέεται με το πιστόλι ενός πλυντηρίου πίεσης με τον συνοδευτικό σωλήνα υψηλής πίεσης 20 m. Δύο ακροφύσια υψηλής πίεσης είναι προσαρτημένα στην κάτω πλευρά του έλκηθρου, τα οποία εκτοξεύουν το νερό προς τα πίσω. Η πίεση κάνει το έλκηθρο να κινείται προς τα εμπρός και ταυτόχρονα ξεπλένει όλη τη βρωμιά προς τα πίσω. Χρειάζεται μόνο να ανεβείτε τη σκάλα μία φορά για να τοποθετήσετε το έλκηθρο στη θέση του και να συνδέσετε τον οδηγό του σωλήνα στην υδρορροή. Μετά από αυτό, το πιστόλι πλύσης πίεσης λειτουργεί από το έδαφος.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

Συγκρότημα σετ καθαρισμού υδρορροών
 

1. Αρχικά, συνδέστε τα ακροφύσια υψηλής πίεσης στο πλυντήριο πίεσης. Εάν τα εργοστασιακά τοποθετημένα ακροφύσια δεν είναι τα κατάλληλα για το δικό σας πλυντήριο πίεσης, πρέπει να χαλαρώσετε τους σφιγκτήρες ασφάλισης και να τοποθετήσετε τα σωστά ακροφύσια. Στη συνέχεια ασφαλίστε τα ξανά. Τα κατάλληλα ακροφύσια για το πλυντήριο πίεσης μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο οδηγιών .

2. Τοποθετήστε τον προσαρμογέα στον εύκαμπτο σωλήνα πλύσης πίεσης σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών, στη συνέχεια τραβήξτε τον μέσα από τον οδηγό του σωλήνα και συνδέστε τον στο φορέα καθαρισμού και τον σφιγκτήρα .

3. Αφού αφαιρέσετε τα χονδροειδή υπολείμματα, τοποθετήστε την οθόνη που περιλαμβάνεται στην παράδοση στο επάνω μέρος του κάτω σωλήνα.

4. Τοποθετήστε τη μονάδα σφιγκτήρα με τον οδηγό σωλήνα στο πλάι της υδρορροής, τοποθετήστε το έλκηθρο στην υδρορροή και ευθυγραμμίστε τον εύκαμπτο σωλήνα με το κόκκινο σημάδι.

Καθαρισμός υδρορροών οροφής 4
 

5. Στη συνέχεια συνδέστε το σύστημα στον σύνδεσμο πιστολιού του μηχανήματος πλύσης πίεσης και ενεργοποιήστε το. Οδηγήστε τον εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης με το χέρι. Μόλις ενεργοποιηθεί το πιστόλι του μηχανήματος πλύσης πίεσης, το έλκηθρο καθαρισμού τραβιέται μόνο του μέσα από την υδρορροή και το καθαρίζει χάρη στα δύο ακροφύσια πίδακα νερού που κατευθύνονται προς τα πίσω.

6. Για καλύτερο αποτέλεσμα ξεβγάλματος, το έλκηθρο μπορεί να τραβιέται λίγο πίσω από καιρό σε καιρό μέσω του εύκαμπτου σωλήνα υψηλής πίεσης. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού αρκετές φορές εάν είναι απαραίτητο για να αφαιρέσετε την επίμονη βρωμιά.

7. Μετά τον καθαρισμό, απενεργοποιήστε το πλυντήριο πίεσης και αφαιρέστε τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί πάνω από την οθόνη από τον κάτω σωλήνα. Τέλος, αφαιρέστε τον σφιγκτήρα και τη συσκευή.

Πώς να καθαρίσετε τον σωλήνα και τις αποχετεύσεις ταυτόχρονα

Με το πρακτικό σετ καθαρισμού υδρορροών και σωλήνων, οι σωλήνες και οι αποχετεύσεις του σπιτιού μπορούν επίσης να καθαριστούν αποτελεσματικά. Οι υδρορροές και οι υδρορροές πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, έτσι ώστε η υδρορροή να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Επομένως, καλό είναι να καθαρίζετε και τα δύο διαδοχικά.

Για να απελευθερώσετε τα συστήματα σωληνώσεων από την εσωτερική βρωμιά, ο εύκαμπτος σωλήνας καθαρισμού σωλήνων συνδέεται με το πλυντήριο πίεσης και στη συνέχεια σπρώχνεται στον σωλήνα λίγο-λίγο. Για αυτό, αντί για το έλκηθρο, χρησιμοποιήστε το παρεχόμενο ακροφύσιο καθαρισμού σωλήνων. Το ακροφύσιο υψηλής πίεσης βιδώνεται στον εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης. Ο εύκαμπτος σωλήνας πίεσης έχει μια κόκκινη σήμανση ασφαλείας και πρέπει να ωθείται μέσα στο σωλήνα τουλάχιστον μέχρι αυτή τη σήμανση. Μόνο τότε θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το πλυντήριο πίεσης. Η διαδικασία καθαρισμού πρέπει να σταματήσει μόλις εμφανιστεί ξανά η κόκκινη σήμανση όταν τραβηχτεί ο εύκαμπτος σωλήνας. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για την προστασία από το πιτσίλισμα του νερού προς τα πίσω και για να σταματήσει ο εύκαμπτος σωλήνας να στροβιλίζεται ανεξέλεγκτα. Μετά την ενεργοποίηση του μηχανήματος πλύσης πίεσης, τροφοδοτήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με το χέρι στο σωλήνα. Η πίεση διαλύει ακόμη και επίμονα μπλοκαρίσματα. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε και αφήστε το μοχλό αρκετές φορές διαδοχικά όπως απαιτείται.

Επιπλέον, οι αποχετεύσεις και τα ελαφριά φρεάτια μπορούν επίσης να καθαριστούν αποτελεσματικά με πλυστικό υψηλής ή μέσης πίεσης . Οι ευαίσθητες επιφάνειες όπως τα πλαστικά πλέγματα σε ελαφριά φρεάτια μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά και απαλά με ένα καθαριστικό μέσης πίεσης. Εάν ο άξονας του κελαριού είναι κατασκευασμένος από συμπαγή πέτρα, μπορεί να καθαριστεί με το πλυντήριο πίεσης.

Kärcher: Ο εύκαμπτος σωλήνας καθαρισμού υδρορροής οροφής εισάγεται στον κάτω σωλήνα

Πώς λειτουργεί το κιτ καθαρισμού σωληνώσεων;

Τέσσερις εκτοξευτήρες υψηλής πίεσης που λειτουργούν με οπισθοδρόμηση κατευθύνουν το νερόπροσεκτικά μέσα στις σωληνώσεις και καθαρίζουν το αποφραγμένο σημείο. Η συνεχής σήμανση και ο δακτύλιος σήμανσης δείχνουν την πρόοδο στη σωλήνωση. Οι εύκαμπτοι ποιοτικοί σωλήνες μήκους 15 και 7,5 μέτρων είναι ενισχυμένοι με υφασμάτινη πλέξη και έχουν ένα πολύ κοντό ορειχάλκινο ακροφύσιο για μέγιστη ευελιξία στις σωληνώσεις. Ο σωλήνας διαθέτει επίσης προστασία από τη συστροφή και ορειχάλκινο σύνδεσμο για μεγάλη διάρκεια ζωής.

 

Κατάλληλο για χρήση στο σπίτι και τους εξωτερικούς χώρους με όλα τα πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης οικιακής χρήσης Kärcher των σειρών K2 – K7.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top