ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΒΡΥΑ

Σε αρμούς και ρωγμές, στους τοίχους των σπιτιών, στα έπιπλα κήπου, στο γκαζόν, ακόμα και στην οροφή: τα βρύα ευδοκιμούν παντού – και κατά συνέπεια και εκεί που οι ιδιοκτήτες κήπου και σπιτιού δεν το θέλουν. Κάποια στιγμή τίθεται το ερώτημα: Πώς αφαιρείς εύκολα τα βρύα; Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα με μια ματιά.

Αφαίρεση βρύων: Αυτές είναι οι διαθέσιμες επιλογές

Τα βρύα μπορεί να είναι ένα όμορφο διακοσμητικό φυτό που φυτεύετε σκόπιμα για να ομορφύνετε τον κήπο σας. Ωστόσο, στα φυτά χωρίς ρίζες αρέσει να εξαπλώνονται γρήγορα και σύντομα αποικίζουν κάθε γωνιά του κήπου, όσο μικρή κι αν είναι. Εάν τα βρύα δεν αφαιρεθούν, μπορεί να καταστήσουν άχρηστα τα έπιπλα κήπου, να αυξήσει τον κίνδυνο ολίσθησης στους διαδρόμους και, επειδή συγκρατεί νερό, μπορεί να συμβάλει στην ανεπιθύμητη υγρασία στους τοίχους και στις στέγες. Τα βρύα μπορούν επίσης να εξαπλωθούν σε ένα γκαζόν, καταλαμβάνοντας σιγά-σιγά το γρασίδι.

Ένας άντρας χρησιμοποιεί ένα καθαριστικό ζιζανίων Kärcher για τον έλεγχο των βρύων έξω από το γκαράζ του

Δεδομένων όλων αυτών των πιθανών σημείων και επιφανειών όπου μπορεί να αναπτυχθεί βρύα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τα βρύα.

  • Οι οικιακές θεραπείες όπως η κόλα και άλλα ανθρακούχα ποτά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συχνά είναι κάτι που έχετε ήδη στο σπίτι. Αυτές οι μέθοδοι συνήθως απαιτούν κάποιο χρόνο και επομένως είναι κατάλληλες κυρίως για μικρές περιοχές κατάφυτες με βρύα. Όταν χρησιμοποιείτε σπιτικές θεραπείες, ωστόσο, κάντε πρώτα μια δοκιμή σε ένα δυσδιάκριτο σημείο για να βεβαιωθείτε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  • Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε βρύα με διάφορα εργαλεία, όπως μικρά, αμβλεία μαχαίρια. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για την αφαίρεση βρύων που έχουν κατακαθίσει στους αρμούς του πεζοδρομίου. Οι βούρτσες γρατσουνιών χαλαρώνουν τα βρύα από μεγαλύτερες περιοχές. Ένα πλυντήριο πίεσης είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο, ειδικά όταν καθαρίζετε μεγάλες επιφάνειες. Εναλλακτικά, υπάρχουν μηχανικά μέσα αφαίρεσης ζιζανίων που χρησιμοποιούν περιστροφικές κινήσεις για να χαλαρώσουν τα βρύα από τις διάφορες επιφάνειες.
  • Τα χημικά μηχανήματα αφαίρεσης βρύων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση βρύων από το γρασίδι. Ωστόσο, δεδομένου ότι μπορεί να είναι τοξικά, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν όλες οι άλλες μέθοδοι και προσπάθειες έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές.

Μπορείτε να αποφασίσετε ποια μέθοδο θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τα βρύα χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή, όπως ένα πλυστικό υψηλής πίεσης ή αφαίρεση ζιζανίων, είναι καλύτερο να το προγραμματίσετε σε λίγο επιπλέον χρόνο. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο για λείες επιφάνειες όπως δάπεδα και έπιπλα. Για να αφαιρέσετε βρύα από το γκαζόν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή.

Αφαιρέστε τα βρύα με το χέρι με ξύστρα αρμών

Αφαιρέστε μόνιμα τα βρύα από το γκαζόν

Ένας χλοοτάπητας με βρύα χρειάζεται λίγη αγάπη και προσοχή για να απαλλαγεί από το επίμονο φυτό σπορίων. Σε τελική ανάλυση, αν έχει ήδη αναπτυχθεί πολλά βρύα, τα χόρτα μπορεί να είναι πολύ αδύναμα για να τα αντεπεξέλθουν. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να απαλλαγείτε από τα βρύα είναι να ξεκολλήσετε το γκαζόν την άνοιξη. Αυτό γίνεται κουρεύοντας το γκαζόν για λίγο και στη συνέχεια χτενίζοντάς το σε μοτίβο σκακιέρας. Μια υγρή, πολύ συμπιεσμένη επιφάνεια γκαζόν θα πρέπει επίσης να αερίζεται. Μετά από αυτό, μπορείτε ακόμα να τρίψετε το γκαζόν, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σκιερές, υγρές περιοχές. Ενώ όλη αυτή η διαδικασία αφαιρεί τα βρύα, είναι πραγματικά αγχωτικό για το γκαζόν, επομένως θα πρέπει να ενισχύσετε το γρασίδι χρησιμοποιώντας λίπασμα στη συνέχεια.

Εάν τα βρύα επιστρέψουν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, αξίζει τον κόπο να αναλύσετε το έδαφος. Με δοκιμές από το κέντρο κήπου, μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε, για παράδειγμα, εάν το έδαφος κάτω από το γρασίδι είναι υπερβολικά όξινο. Η ιδανική τιμή pH για το έδαφος είναι 6 έως 7. Εάν η τιμή είναι μικρότερη από 5,5, θα πρέπει να ασβεστοποιήσετε το έδαφος. Εάν δεν είναι το χώμα, αλλά το γεγονός ότι ο χλοοτάπητας αναπτύσσεται σε σκιερό σημείο, μπορεί να βοηθήσει να σπείρετε ένα ειδικό γκαζόν για σκιά ή να επιλέξετε άλλα εδαφοκάλυψη που είναι ανθεκτικά στο πέλμα. Εάν τίποτα δεν βοηθήσει και τα βρύα δεν αυτοκτονήσουν, ορισμένοι κηπουροί στρέφονται επίσης σε λίπασμα σιδήρου. Αυτό το χημικό προϊόν αφαίρεσης βρύων είναι αποτελεσματικό, αλλά και τοξικό και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά προϊόντα αφαίρεσης βρύων που λειτουργούν με βάση την ουσία ξυδιού και αποτελούν μια καλή εναλλακτική

Αφαιρέστε τα βρύα από λείες επιφάνειες όπως τοίχους, αίθρια και έπιπλα κήπου

Για την ανάπτυξη ελαφρών βρύων σε μικρές περιοχές, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε κόλα για να αφαιρέσετε την επίμονη ανάπτυξη. Το σκούρο ανθρακούχο ποτό περιέχει φωσφορικό οξύ, το οποίο επιτίθεται στην κυτταρική δομή των βρύων και ακόμη εμποδίζει τα νέα βρύα να πιάσουν γρήγορα την ίδια θέση. Επιπλέον, η κόλα είναι μη τοξική και φθηνή. Η εφαρμογή είναι πολύ απλή: ψεκάστε cola στις περιοχές με βρύα, αφήστε το να δράσει, σκουπίστε ή σκουπίστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Επειδή η κόλα δεν πρέπει να αραιώνεται, αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη εάν θέλετε να αφαιρέσετε βρύα από μικρές περιοχές όπως μεμονωμένες πέτρες. Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για μεγαλύτερες περιοχές, για παράδειγμα, εάν θέλετε να αφαιρέσετε βρύα από την άσφαλτο. Επιπλέον, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κόλα σε δάπεδα ευαίσθητα στα οξέα όπως μάρμαρο ή μπετόν.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα βρύα από μεγάλες επιφάνειες, ένα διάλυμα από 10 λίτρα βραστό νερό και 15 έως 20 γραμμάρια σόδας είναι η τέλεια λύση. Πριν εφαρμόσετε το διάλυμα, αφαιρέστε χονδρικά τα βρύα από, για παράδειγμα, πλακόστρωτα βεράντας που θέλετε να καθαρίσετεσε μια ξηρή μέρα και στη συνέχεια απλώστε το σόδα πάνω από την περιοχή με μια σκούπα. Στην ιδανική περίπτωση, το διάλυμα ανθρακούχου ποτού θα πρέπει να αφεθεί να δράσει για μερικές ημέρες, αλλά αν πιέζεστε για χρόνο, τουλάχιστον πέντε ώρες θα λειτουργήσει. Στη συνέχεια, τα υπολείμματα βρύου αφαιρούνται εύκολα με μια βούρτσα. Για ευαίσθητα δάπεδα από μάρμαρο, φυσική πέτρα και ασβεστόλιθο, είναι κατάλληλο μείγμα 15 γραμμαρίων υπερμαγγανικού καλίου και 10 λίτρων βραστό νερό. Χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το μείγμα αεριούχων ποτών, αλλά πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί σε δυσδιάκριτη περιοχή. Η χρήση του συνιστάται μόνο σε εμποτισμένες επενδύσεις δαπέδου, επειδή το άλας καλίου μπορεί όχι μόνο να μετατρέψει το νερό σε καφέ μωβ αλλά και το δάπεδο. Είναι απαραίτητο να φοράτε γάντια όταν εργάζεστε.

Ένας άντρας αφαιρεί βρύα σε έναν τοίχο με ένα πλυντήριο πίεσης Kärcher
Αφαίρεση βρύων με υψηλή πίεση από τις σκάλες

Τα βρύα μπορούν να αφαιρεθούν σχολαστικά και γρήγορα από μικρές και μεγάλες επιφάνειες με ένα πλυστικό πίεσης . Οι σκάλες και οι πλάκες βεράντας, για παράδειγμα, καθαρίζονται γρήγορα και με ασφάλεια. Ένα πλυντήριο πίεσης με κόφτη ακαθαρσιών είναι το καλύτερο, καθώς αφαιρεί όχι μόνο τα βρύα στην επιφάνεια, αλλά και τις ελάχιστα ορατές εναποθέσεις στους πόρους του δαπέδου. Ο καθαρισμός γίνεται με τρία απλά βήματα:

1. Ανάλογα με το μοντέλο, συνδέστε το κοπτικό ακαθαρσιών στο πλυντήριο πίεσης ή ρυθμίστε το ακροφύσιο στο σωλήνα εκτόξευσης σε περιστροφική δέσμη.

2. Κρατήστε τον πίδακα νερού σε ελαφριά γωνία πάνω από το έδαφος και οδήγησέ τον αργά πάνω από τις περιοχές με βρύα, διατηρώντας μια απόσταση 15-20 cm.

3. Στη συνέχεια, σκουπίστε και πετάξτε τα βρύα.

 

Για περιοχές που γίνονται γρήγορα βρύα, ένα πλυντήριο πίεσης είναι ιδανικό και εύκολο στη χρήση. Είναι κατάλληλο για στιβαρές και ευαίσθητες επιφάνειες. Για πιο ευαίσθητες επιφάνειες, χρησιμοποιήστε το επίπεδο σπρέι αντί για το κόφτη βρωμιάς και μειώστε την πίεση στο πιστόλι ψεκασμού για πιο ήπιο καθαρισμό. Οι επιφάνειες απαλλάσσονται επίσης από άλλες βρωμιές και δεν χρειάζονται επεξεργασία στη συνέχεια.

Για την επιφανειακή αφαίρεση βρύων σε μονοπάτια, αίθρια και ασφαλτοστρωμένους δρόμους, μια καλή εναλλακτική λύση είναι ένα ασύρματο χορτοκοπτικό περιποίησης δαπέδων & αφαίρεσης ζιζανίων . Οι ειδικά προσανατολισμένες νάιλον τρίχες και η υψηλή ταχύτητα βούρτσας αφαιρούν αβίαστα τα ξηρά βρύα και τα ζιζάνια από την επιφάνεια, αφήνοντάς τα μόνο να σκουπιστούν και να απορριφθούν στη συνέχεια. Όπως και με το πλυντήριο πίεσης, αυτή η μέθοδος επιτρέπει στον χρήστη να εργάζεται σε όρθια θέση, η οποία είναι ευκολότερη στην πλάτη.

Καθαρίστε τα μονοπάτια με το προϊόν αφαίρεσης ζιζανίων Kärcher

Καθαρίστε Αποτελεσματικά Και Εύκολα Τα Βρύα Από Το Πεζοδρόμιο Και Τυχόν Άλλους Σκληρούς Ρύπους.

Τα βρύα όχι μόνο σχηματίζουν παχιά στρώματα σε πλακόστρωτες επιφάνειες αλλά παραμένουν στους πόρους των πλακών. Γι’ αυτό, για την απομάκρυνσή τους χρειάζεται ένα ειδικό εξάρτημα: το τούρμπο μπεκ, το οποίο διαθέτει ένα περιστροφικό ακροφύσιο και είναι ιδανικό για την αφαίρεση των επίμονων ρύπων. Το τούρμπο μπεκ περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό σε πολλά πό τα πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης της Kärcher, όπως για παράδειγμα στο Κ4 Compact 

Για καλύτερη απόδοση, κρατήστε τον εκτοξευτήρα υψηλής πίεσης κάθετα προς την πλακόστρωτη επιφάνεια σε απόσταση περίπου 20 έως 30 εκ. και καθαρίστε αργά από τη μία άκρη προς την άλλη.

Ο προφυλακτήρας πιτσιλίσματος για την κάνη (ειδικό εξάρτημα) σάς προστατεύει από το πιτσίλισμα του νερού. Όταν καθαρίζετε μην ξεχνάτε ότι η πίεση επαφής είναι μεγαλύτερη ακριβώς μπροστά στο ακροφύσιο: αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καθαρίζετε την επίμονη βρωμιά από κοντινή απόσταση, ενώ την πιο ελαφριά ή τις ευαίσθητες επιφάνειες από μεγαλύτερη απόσταση. 

Αφαίρεση βρύων για στέγη;

Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν έχει νόημα να αφαιρέσουμε βρύα από μια στέγη. Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να βλάψει την οροφή, ενώ άλλοι βλέπουν ένα πλεονέκτημα στα βρύα καθώς συγκρατούν την υγρασία. Αυτό θα αποφύγει την υπερφόρτωση των αποχετεύσεων κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αφήσετε τα βρύα στην ταράτσα, ή να τα αφαιρέσετε για αισθητικούς λόγους.

Επομένως, είναι μια ατομική απόφαση, αλλά αν αποφασίσετε να αφαιρέσετε τα βρύα και έτσι να εκθέσετε την οροφή, έχετε κατά νου την ασφάλειά σας. Μπορείτε εύκολα να γλιστρήσετε πάνω στα βρύα, ειδικά σε μια κεκλιμένη επιφάνεια, και επομένως θα πρέπει να ασφαλίζετε πάντα τον εαυτό σας με μια ζώνη. Εάν δεν αισθάνεστε πολύ σίγουροι, τότε είναι καλύτερο να προσλάβετε μια εταιρεία για να το καθαρίσει. Αλλά εάν διασφαλίζεται η ασφάλεια, μπορείτε να αφαιρέσετε τα βρύα στην οροφή με τον ίδιο τρόπο που αφαιρείτε βρύα από το αίθριο και τις πλάκες του πλακόστρωτου, δηλαδή χρησιμοποιώντας βούρτσες και πλυντήριο πίεσης.

Για στέγες που έχουν μόνο ένα λεπτό στρώμα βρύου, μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ένα υγρό αφαίρεσης βρύων με έναν ψεκαστήρα πίεσης που λειτουργεί με μπαταρία, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά για την απαλλαγή από τα ζιζάνια. Το πλεονέκτημα είναι ότι στη συνέχεια ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στην οροφή αφαιρώντας τα βρύα. Το μειονέκτημα είναι ότι τα βρύα αργούν να αποκολληθούν και μετά γλιστρούν στην υδρορροή, η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα προτού φράξει τις υδρορροές και το στόμιο εκροής .

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top