ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλά ένα σημαντικό συστατικό των κατευθυντήριων γραμμών της εταιρείας μας, αλλά και της καθημερινής μας εργασίας. Τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, την επιλογή της τεχνολογιών παραγωγής και της συνεργασίας με τους προμηθευτές μας.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Στην Kärcher, η συστηματική διαχείριση σε όλους τους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί παράδοση. Ήδη από το 1996, το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης της Kärcher στο Winnenden ήταν το πρώτο στον τομέα αυτό της βιομηχανίας, που παρέλαβε πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 14001. Από την άνοιξη του 2001, έχουν πιστοποιηθεί όλα τα εργοστάσια κατασκευής στην Γερμανία. Οι προετοιμασίες για την πιστοποίηση των εργοστασίων μας στην Ιταλία, τις Η.Π.Α και την Βραζιλία βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ένα σύστημα διαχείρισης δεν λειτουργεί από μόνο του. Το κεντρικό μας τμήμα για το περιβάλλον συντονίζει τις δραστηριότητες της Kärcher για την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρο τον κόσμο – με τη βοήθεια ειδικευμένων στελεχών για το περιβάλλον εντός του εργοστασίου. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται από πολλά διαφορετικά τμήματα – όπως έλεγχος περιβάλλοντος, παρακολούθηση εκπομπών, διαχείριση απορριμμάτων ή επικίνδυνων υλικών. Στην Kärcher, η περιβαλλοντική διαχείριση μας αφορά όλους.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ KARCHER

Ο σκοπός μας: Να σχεδιάσουμε τα προϊόντα της Kärcher ακόμα καλύτερα έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά και πιο φιλικά προς τα περιβάλλον. Αυτοί οι παράγοντες συχνά συσχετίζονται: Τα αποδοτικά μηχανήματα εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια, νερό και χημικό καθαριστικό, οπότε έχουν μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις περιβαλλοντικές ιδιότητες των μηχανημάτων μας:

Ατμοσυστήματα Kärcher

Καθαρίζοντας χωρίς χημικά που είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον – δεν υπάρχουν ακάθαρτα νερά που πρέπει να υποστούν επεξεργασία.

Μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης Kärcher

Τα μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης της Kärcher, κάνουν πολύ μεγάλη οικονομία στο νερό. Σε συγκεκριμένες εφαρμογές, εξοικονομούν νερό μέχρι και 80%, σε σύγκριση με συμβατικές μεθόδους καθαρισμού.

Τα μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης ζεστού νερού συμμορφώνονται άνετα με τα αυστηρά Γερμανικά όρια εκπομπών

Ηλεκτρικές σκούπες Kärcher

Ηλεκτρικές σκούπες ξηρής αναρρόφησης και ηλεκτρικές σκούπες ξηρής και υγρής αναρρόφησης της Kärcher Η επαγγελματική μηχανή αναρρόφησης, T 201, είναι η πιο αθόρυβη μηχανή στην αγορά, με επίπεδο θορύβου λειτουργίας μόνο xx dB. Η απόδοση των μηχανών ξηρής και υγρής αναρρόφησης έχει βελτιωθεί με την τοποθέτηση σύγχρονων ανεμιστήρων, πάνω από 30% στο K 2101. Η εκπομπή θορύβου μειώθηκε κατά 4dB.

Τζαμοκαθαριστές Kärcher

Οι τζαμοκαθαριστές εξοικονομούν νερό και καθαριστικό σε σύγκριση με τις στάνταρντ μεθόδους καθαρισμού. Τα ακάθαρτα νερά συλλέγονται σε έναν ξεχωριστό κάδο του μηχανήματος. Όταν αυτός γεμίσει, μπορούν να χυθούν στην αποχέτευση.

Σάρωθρα Kärcher

Η νέα τεχνολογία φίλτρων στα σάρωθρα της Kärcher, εγγυάται 99,9 κατακράτηση της σκόνης. Το προαιρετικό σύστημα ελέγχου εκπομπών μειώνει τις επικίνδυνες εκπομπές στους κινητήρες με ντίζελ. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μετατροπή των φίλτρων σωματιδίων.

Μηχανές περιποίησης δαπέδου Kärcher

Πολλές μηχανές περιποίησης δαπέδου της Kärcher είναι εξοπλισμένες με μονάδα ανακύκλωσης νερού. Αυτό βοηθά στην εξοικονόμηση νερού και χημικού καθαριστικού.

Επί του παρόντος, εξετάζεται η πιθανότητα χρησιμοποίησης κυψελών καυσίμου (fuel cells) στις μηχανές περιποίησης δαπέδου – όποια τεχνολογία είναι πρωτοποριακή και φιλική προς το περιβάλλον είναι πάντα ευπρόσδεκτη από την Kärcher.

Πλυντήρια αυτοκινήτων Kärcher

Τα πλυντήρια αυτοκινήτων της Kärcher, μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από την φροντίδα των αυτοκινήτων, με την ανακύκλωση του νερού και την επεξεργασία των αποβλήτων.

Χημικά καθαριστικά Kärcher

Τα χημικά καθαριστικά μας είναι βιοδιασπώμενα και δεν περιέχουν διαλυτικά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα βασικά συστατικά όλων των χημικών καθαριστικών μας είναι το κιτρικό οξύ και οι επιφανειακά ενεργές ουσίες που έχουν την μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον.

 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ KARCHER

Ατμοσυστήματα και μονάδες σιδερώματος

 • Ρυθμίστε την ποσότητα του νερού
 • Καθαρίστε διάφορα σημεία του σπιτιού με ένα πέρασμα – θερμάνετε την μονάδα μία φορά για να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Επιλέξτε τα σημεία καθαρισμού για εξοικονόμηση χρόνου
 • Σβήστε την μονάδα όταν δεν χρησιμοποιείται- μειώστε την κατανάλωση ισχύος

Μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης 

 • Χρησιμοποιήστε την σκανδάλη Servopress για αποτελεσματικό έλεγχο της ποσότητας του νερού άμεσα από την κάνη – εξοικονομήστε νερό
 • Μειώστε την πίεση στο μηχάνημα – εξοικονομήστε ενέργεια και νερό
 • Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο για να πετύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 • Σε μηχανήματα καθαρισμού υψηλής πίεσης ζεστού νερού, να δίνετε μεγάλη προσοχή στον χειρισμό του λαδιού και του καυσίμου. Αποφεύγετε να χύνονται υγρά. Να υπάρχει παροχή διαχωριστή λαδιού και συνδετικό μέσο για έκτακτες ανάγκες. Μην αφήνετε να χύνονται λάδια ή καύσιμα στην αποχέτευση.
 • Χρησιμοποιείτε την κατάλληλη δόση χημικού καθαριστικού – όχι υπερβολικό, ούτε ανεπαρκές. Δείτε τις οδηγίες στην συσκευασία.
 • Χρησιμοποιείτε νερό της βροχής (Ένα σετ συναρμογής φίλτρου νερού διατίθεται ως επιπλέον εξάρτημα).
 • Να απορρίπτετε τα ακάθαρτα νερά στην αποχέτευση (π.χ. του πλυντηρίου αυτοκινήτων), όχι στο περιβάλλον.
 • Επιλέξτε τα σημεία καθαρισμού για εξοικονόμηση χρόνου.

 Ηλεκτρικές σκούπες ξηρής αναρρόφησης

 • Αλλάζετε το φίλτρο τακτικά ή καθαρίζετε το υφασμάτινο φίλτρο για να βελτιώσετε την απόδοση και να μειώσετε την κατανάλωση ισχύος.
 • Χρησιμοποιήστε για την αναρρόφηση ρύθμιση με λιγότερα watt – έτσι εξοικονομείτε ισχύ και έχετε μικρή επίδραση στην απόδοση καθαρισμού.
 • Επιλέξτε το κατάλληλο εξάρτημα για την κάθε εργασία- για να βελτιώσετε την απόδοση και να εξοικονομήσετε ενέργεια.
 • Ειδικό φίλτρο cartridge (HEPA) μειώνει την εκπομπή σκόνης.
 • Ηλεκτρική βούρτσα αναρρόφησης (ESB) βελτιώνει την απόδοση του καθαρισμού, μειώνει τον χρόνο χρήσης και την κατανάλωση ενέργειας.
 • Χρησιμοποιήστε το RoboCleaner αντί για μία κανονική ηλεκτρική σκούπα, αφού το ρομπότ καταναλώνει πολύ λιγότερη ισχύ και είναι αθόρυβο.

Ηλεκτρικές σκούπες ξηρής και υγρής αναρρόφησης

 • Σε περίπτωση επικίνδυνης ή πολύ ψιλής σκόνης, χρησιμοποιείτε τις επαγγελματικές μονάδες με τα ειδικά φίλτρα (οι οποίες καλούνται και ηλεκτρικές σκούπες ασφαλείας). Να απορρίπτετε τα φίλτρα ως επικίνδυνα απορρίμματα και με τον κατάλληλο τρόπο.
 • Χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα φίλτρου (στα μοντέλα K2701 και K2801) μειώνεται η ανάγκη χρησιμοποίησης των κύριων φίλτρων.

Τζαμοκαθαριστές

 • Χρησιμοποιείτε την κατάλληλη δόση χημικού καθαριστικού.
 • Να απορρίπτετε τα ακάθαρτα νερά στην αποχέτευση, όχι στο περιβάλλον.

Σάρωθρα

 • Εξοπλίστε την μονάδα με τον προαιρετικό καταλυτικό μετατροπέα και το φίλτρο σωματιδίων- για μείωση των εκπομπών.
 • Ρυθμίστε τις στροφές του κινητήρα – για να μειώσετε την κατανάλωση ισχύος και το θόρυβο.
 • Ο τακτικός καθαρισμός του φίλτρου βοηθά στην μείωση των εκπομπών σκόνης.
 • Επιλέξτε την κατάλληλη βούρτσα και ρυθμίστε την κατάλληλα για να αυξήσετε την απόδοση και να αποφύγετε την άσκοπη κατανάλωση ισχύος.
 • Σε βενζινοκίνητα σάρωθρα, να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το λάδι και το καύσιμο. Αποφεύγετε να χύνονται υγρά. Να υπάρχει παροχή διαχωριστή λαδιού και συνδετικό μέσο για έκτακτες ανάγκες. Μην αφήνετε να χύνονται λάδια ή καύσιμα στην αποχέτευση.

Μηχανές πλύσης – απόπλυσης “Puzzi”

 • Χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά με ουδέτερο pH (π.χ. RM 760) για να μειώσετε το φορτίο στα ακάθαρτα νερά. Μπορείτε να παρακολουθείτε εύκολα την ποσότητα του χημικού καθαριστικού χρησιμοποιώντας ταμπλέτες RM 760 της Kärcher.
 • Καθαρίζετε τις πολύ λερωμένες επιφάνειες πρώτα με καθαριστικό διάλυμα (περιμένετε 15 λεπτά για να δράσει) ώστε να μειώσετε τον χρόνο χρήσης και την κατανάλωση ισχύος.

Μηχανές περιποίησης δαπέδου

 • Η έκδοση με το κλειστό κύκλωμα νερού εξοικονομεί νερό.
 • Χρησιμοποιείτε την κατάλληλη δόση χημικού καθαριστικού – όχι υπερβολικό, ούτε ανεπαρκές. Δείτε τις οδηγίες στην συσκευασία.
 • Να απορρίπτετε τα ακάθαρτα νερά στην αποχέτευση, όχι στο περιβάλλον.

Χημικά καθαριστικά

 • Χρησιμοποιείστε την κατάλληλη δόση (δείτε τις οδηγίες στην συσκευασία)
 • Μην αφήσετε να πέσει στην αποχέτευση ή να χυθεί στο περιβάλλον, χημικό καθαριστικό που δεν έχει αραιωθεί. Επίσης, τα ακάθαρτα νερά που περιέχουν χημικά καθαριστικά πρέπει να απορρίπτονται στην αποχέτευση και όχι στο περιβάλλον.

Γενικά

 • Παρακαλούμε να απορρίπτετε την συσκευασία σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις: Τα υλικά της συσκευασίας είναι ανακυκλώσιμα. Μην απορρίπτετε την συσκευασία στα οικιακά απορρίμματα, αλλά να την ανακυκλώνετε.
 • Παρακαλούμε να απορρίπτετε τα παλιά μηχανήματα σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις: Τα παλιά μηχανήματα περιέχουν πολύτιμα υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν. Χρησιμοποιημένες μπαταρίες, χρησιμοποιημένα λάδια και παρόμοια υλικά δεν πρέπει να απορριφθούν στο περιβάλλον. Γι’ αυτό τον λόγο τα παλαιά μηχανήματα θα πρέπει να παραδίδονται σε ένα εγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης για την κατάλληλη απόρριψη.
 • Παρακαλούμε να απορρίπτετε τις μπαταρίες σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις: Οι μπαταρίες περιέχουν ουσίες που δεν πρέπει να απορριφθούν στο περιβάλλον. Παραδώστε τις σε ένα εγκεκριμένο σημείο συγκέντρωσης για την κατάλληλη απόρριψη.
 • Αντικαταστήστε το παλαιό μηχάνημα με ένα καινούργιο. Η μεγαλύτερη απόδοση και η καλύτερη ενεργειακή απόδοση  προστατεύουν το περιβάλλον.

 

Καλάθι αγορών
Scroll to Top