ΦΙΛΤΡΟ HEPA 14: ΖΩΗ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Είναι σχεδόν αόρατα, αλλά πάντα υπάρχουν: ιοί, βακτήρια, λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα κυκλοφορούν στον αέρα εσωτερικών χώρων σε γραφεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ιατρεία, σχολεία και, φυσικά, στα σπίτια και στα διαμερίσματά μας. Μακροπρόθεσμα, η πιο συχνή συνέπεια είναι οι αναπνευστικές παθήσεις. Ωστόσο, αυτό που μας αναγκάζει ξαφνικά να ασχοληθούμε εντατικά με αυτό το θέμα είναι η τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία, και όχι αυτή η γνώση.

Φίλτρο HEPA 14: η απόλυτη λύση υγιεινής

Ο ιός Sars-Cov-2 είναι το κυρίαρχο θέμα ενδιαφέροντος στον καιρό μας. Γνωρίζουμε πώς εξαπλώνεται και έχουμε μάθει τη διαφορά μεταξύ σταγονιδίων και αερολυμάτων, και ότι τα αερολύματα συσσωρεύονται και συγκεντρώνονται στον αέρα εσωτερικών χώρων, για να μην αναφέρουμε την άμεση μόλυνση κατά την εισπνοή. Αυτό σημαίνει επίσης ότι όσο χαμηλότερη είναι η συγκέντρωση του ιού στον αέρα εσωτερικών χώρων τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος μόλυνσης.

 

Τα φίλτρα HEPA χρησιμοποιούνται ήδη εδώ και δεκαετίες σε πολλές ιατρικές και βιοεπιστημονικές εγκαταστάσεις για τη μείωση της εξάπλωσης σωματιδίων και οργανισμών στον αέρα. Είναι ενσωματωμένα σε συσκευές φιλτραρίσματος αέρα και ηλεκτρικές σκούπες και είναι αποτελεσματικά και αξιόπιστα στην απομάκρυνση ιών, βακτηρίων, μυκήτων και μικροβίων. Ως ηγέτης της αγοράς στις καινοτόμες λύσεις καθαρισμού, η Kärcher πέτυχε να συνδυάσει τις ανώτερες ποιότητες φίλτρων των φίλτρων HEPA 14 (DIN EN 1822:2019) με προϊόντα υψηλής απόδοσης, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στη μεγαλύτερη ασφάλεια σε κλειστούς χώρους.

Τι είναι το φίλτρο HEPA;

Το «Φίλτρο Αέρος Σωματιδίων Υψηλής Απόδοσης» – ή εν συντομία HEPA– αναφέρεται σε εξαιρετικά αποδοτικά φίλτρα που αφαιρούν και παγιδεύουν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια και την αιωρούμενη ύλη από τον αέρα, όπως μικρόβια, βακτήρια, ιούς, σπόρια, γύρη και ακάρεα. Είναι ταξινομημένα σύμφωνα με το πρότυπο EN 1822:2019 για φίλτρα σωματιδίων και είναι ενσωματωμένα σε ηλεκτρικές σκούπες ξηρής αναρρόφησης και φίλτρα αέρα της Kärcher. Χάρη στη λεπτή δομή του φίλτρου, βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα του αέρα στα γραφεία και στους χώρους διαβίωσης.

Ποιες κατηγορίες φίλτρων HEPA υπάρχουν;

Τα φίλτρα HEPA χωρίζονται σε δύο κατηγορίες φίλτρων με διαφορετικούς βαθμούς λεπτού διαχωρισμού: 

  • Τα φίλτρα HEPA 13 απορροφούν πάνω από το 99,95% της αιωρούμενης ύλης από τον αέρα εσωτερικών χώρων
  • Τα φίλτρα HEPA 14 στην πραγματικότητα απορροφούν πάνω από το 99,995% των σωματιδίων

Δομή του φίλτρου HEPA 14*

 1. Πλαίσιο φίλτρου

 2. Τσόχα φίλτρου

Λειτουργίες δράσης μέσα στο φίλτρο:

 3. Αδράνεια

 4. Συγκράτηση

 5. Διάχυση

*Επεξηγηματικό παράδειγμα φίλτρου HEPA 14 – ενσωματωμένο σε ηλεκτρική σκούπα ξηρής αναρρόφησης Kärcher T 11/1 HEPA 14.

 

 

 
 

Αρχή λειτουργίας του φίλτρου HEPA 14

 

Καθαρός αέρας χάρη στις δυνάμεις της φυσικής: πώς λειτουργεί ένα φίλτρο HEPA 14

Τα φίλτρα HEPA 14 χρησιμοποιούν βασικές αρχές της φυσικής, όπως η δύναμη πρόσφυσης και η κίνηση Brown, για να φιλτράρουν αξιόπιστα ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια από τη ροή του αέρα. Για τον σκοπό αυτό, το δίκτυό του με στενά πλέγματα ινών έχει σχεδιαστεί για να έχει ακανόνιστη δομή, σε αντίθεση με μια σήτα. Τα κενά διαφορετικού μεγέθους που προκύπτουν μεταξύ των ινών δεν «κοσκινίζουν» τα σωματίδια, αλλά μάλλον τους επιτρέπουν να προσκολλώνται απευθείας στις ίνες καθώς ο αέρας ρέει δίπλα τους.

 

Τρόποι δράσης ενός φίλτρου HEPA 14

Από τα μεγαλύτερα έως τα μικρότερα σωματίδια: πώς λειτουργεί ένα φίλτρο HEPA 14

 Αδράνεια:

Όσο μεγαλύτερο είναι ένα σωματίδιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η μάζα του και, κατά συνέπεια, η αδράνειά του. Σύμφωνα με τη ρευστομηχανική, όταν η ροή του αέρα αλλάζει κατεύθυνση λόγω εμποδίου (ίνα), η αδράνεια του βαρέος σωματιδίου διασφαλίζει ότι το σωματίδιο διατηρεί την τροχιά του, προσκρούει στην ίνα και επικολλάται σε αυτήν.

 Συγκράτηση:

Όσο μικρότερο είναι ένα σωματίδιο, τόσο μικρότερη είναι η μάζα του και, κατά συνέπεια, η αδράνειά του. Ως εκ τούτου, ένα μικρό σωματίδιο ακολουθεί τη ροή του αέρα καθώς κινείται γύρω από το εμπόδιο (ίνα). Αν κινείται πολύ κοντά στην ίνα, έλκεται από τις δυνάμεις πρόσφυσης της ίνας και κολλάει πάνω της.

 Διάχυση:

Σύμφωνα με την κίνηση Brown, τα μικρότερα σωματίδια στη ροή του αέρα συγκρούονται διαρκώς με άλλα μόρια αερίου και αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, όπως η μπάλα σε ένα φλίπερ. Επικολλούνται στο υλικό του φίλτρου μόλις το αγγίξουν.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΦΙΛΤΡΟ HEPA 14
Product Image
T 10/1 Adv HEPA | Σκούπα...
272,99 
Η μικρή, εργονομική και ανθεκτική ηλεκτρική σκούπα ξηρής αναρρόφησης T 10/1 Adv HEPA που δ...
Product Image
AF 100 | Καθαριστής αέρα
Για βέλτιστη ποιότητα αέρα σε δωμάτια μέχρι 100 m²: Ο κινητός καθαριστής αέρα AF 100 με ακ...

Πόσο συχνά χρειάζεται αντικατάσταση των φίλτρων HEPA 14;

Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείται μια συσκευή, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να αντικαθίσταται ή να καθαρίζεται το ενσωματωμένο φίλτρο, προκειμένου να εξασφαλίζεται αξιόπιστη απόδοση. Μια αισθητή μείωση της ισχύος αναρρόφησης της ηλεκτρικής σκούπας ή του φίλτρου αέρα αποτελεί ένδειξη ότι το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί. Ιδανικά, το φίλτρο HEPA 14 θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε τρεις μήνες. Σε χώρους όπου απαιτείται άριστη υγιεινή, συνιστάται να αλλάζετε το φίλτρο κάθε μήνα.

Αντικατάσταση ή καθαρισμός του φίλτρου HEPA 14;

Η σταθερά υψηλή αντοχή του φίλτρου και η τακτική αντικατάσταση του φίλτρου είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους πάσχοντες από αλλεργίες. Ένα φίλτρο χάνει σταδιακά την αποτελεσματικότητά του ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του και την καταπόνηση που υφίσταται – τότε είναι καιρός να αντικατασταθεί. Τα τακτικά διαστήματα αλλαγής είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί σταθερά υψηλή ποιότητα και καθαριότητα που εξασφαλίζει την υγιεινή. Δεν συνιστάται ο καθαρισμός του φίλτρου HEPA 14 με νερό.

Χαρακτηριστικά της σκούπας ξηρής αναρρόφησης
T 11/1 HEPA 14

Όλα τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά εξοπλισμού της σκούπας ξηρής αναρρόφησης T 11/1 HEPA 14, συμπεριλαμβανομένου του φίλτρου HEPA 14 – κάντε κλικ στα επισημασμένα με κίτρινο χρώμα σημεία για να μάθετε περισσότερα για τα πολλά χαρακτηριστικά του.

Χαρακτηριστικά του συστήματος καθαρισμού αέρα
AF 100

Όλα τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του συστήματος καθαρισμού αέρα AF 100, συμπεριλαμβανομένου του φίλτρου HEPA 14 – κάντε κλικ στα επισημασμένα με κίτρινο χρώμα σημεία για να μάθετε περισσότερα για τα πολλά χαρακτηριστικά του.

Αποτελεσματικό και εύκαμπτο ακροφύσιο δαπέδου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χαλιά ή σκληρά δάπεδα για τα καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού. Το ακροφύσιο δαπέδου γλιστρά ιδιαίτερα αθόρυβα πάνω στις προς καθαρισμό επιφάνειες και τις καθαρίζει σε βάθος.
Η εργονομικά διαμορφωμένη χειρολαβή χρησιμοποιείται με άνεση από το χέρι και έτσι προσδίδει καθαρισμό χωρίς κόπο ακόμη και για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Για εύκολη και ασφαλή μεταφορά της T 11/1 Classic σε μεγαλύτερες αποστάσεις ή σκάλες, διαθέτει εργονομική λαβή που βρίσκεται με ασφάλεια στο χέρι.
Ιδανικό κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση της συσκευής: Άγκιστρο καλωδίου για ασφαλή αποθήκευση του καλωδίου τροφοδοσίας.
Στήριγμα εξαρτημάτων για να αποθηκεύσετε τα εξαρτήματα απευθείας στη συσκευή για εξοικονόμηση χώρου και να αποτρέψετε το να χαθούν.
Ανθεκτική στις κρούσεις κατασκευή δοχείων με ενσωματωμένους, στιβαρούς προφυλακτήρες για τις υψηλότερες απαιτήσεις των επαγγελματιών. Ένας περιφερειακός προφυλακτήρας αποτρέπει επίσης αποτελεσματικά την συσκευή από το να αναποδογυρίσει και προστατεύει επίσης τα έπιπλα.
Το ισχυρό καθολικό φίλτρο είναι ενσωματωμένο στη βασική έκδοση του AF 100 και καλύπτει σχεδόν όλες τις εφαρμογές με μεγάλη αξιοπιστία. Τέσσερα επιπλέον φίλτρα είναι διαθέσιμα για ειδικές εφαρμογές, όπως ευεξάτμιστες οργανικές ενώσεις, νέφη, αλλεργίες ή μικρόβια. Το ειδικό μείγμα υλικών τους επιτρέπει ακόμη υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του φίλτρου.
https://karcher-center-kaloterakis.gr/wp-content/uploads/2022/04/360.png Η πρωτοποριακή κυκλοφορία αέρα 360° επιτρέπει όχι μόνο ταχύτερη, αλλά και βέλτιστη κατανομή του καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Σε αντίθεση με έναν διαχύτη αέρα με μόνο ένα άνοιγμα, επωφελείστε δύο φορές.
Στην αυτόματη λειτουργία, ο καθαριστής αέρα AF 100 προσαρμόζεται ανάλογα με την τρέχουσα ποιότητα αέρα στο δωμάτιο ανά πάσα στιγμή. Αυτό υποδεικνύεται παράλληλα στην περιοχή λειτουργίας με ένδειξη από φώτα. Το μπλε χρώμα σημαίνει καθαρός αέρας, το κίτρινο χρώμα για μέτρια προς καλή και το κόκκινο χρώμα για κακή ποιότητα αέρα στο δωμάτιο. Η ακριβής τιμή λεπτής σκόνης PM 2,5 εμφανίζεται επίσης απευθείας στην οθόνη.
Χάρη στον ισχυρό αλλά πολύ αθόρυβο μοτέρ, ο αέρας κυκλοφορεί πλήρως έως και τρεις φορές την ώρα σε δωμάτια με εμβαδόν 100 m² και ύψος δωματίου 2,5 m.
Χάρη στο διαισθητικό, λεπτό πίνακα αφής, ο έλεγχος των καθαριστών αέρα είναι παιχνιδάκι. Η ισχύς του ανεμιστήρα και οι διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας, όπως η αυτόματη και η κατάσταση αναστολής λειτουργίας, ρυθμίζονται ευκολότερα.
Η ενσωματωμένη, έξυπνη οθόνη δείχνει την τιμή λεπτής σκόνης PM 2,5 στο δωμάτιο καθώς και τη διάρκεια ζωής του φίλτρου σε ποσοστό. Σε περίπτωση υπέρβασης της τιμής PM 2.5, ο ανεμιστήρας του καθαριστή αέρα ρυθμίζεται αυτόματα σε αυτόματη λειτουργία
Μεγαλύτερα σωματίδια, όπως τρίχες ή χοντρή σκόνη, συγκρατούνται αξιόπιστα με ένα προφίλτρο, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του κύριου φίλτρου. Το προφίλτρο μπορεί να καθαριστεί εύκολα με ηλεκτρική σκούπα ή να πλυθεί για καθαρισμό.
Τέσσερις στιβαροί και ομαλοί τροχοί εξασφαλίζουν μέγιστη ευκινησία σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια δαπέδου. Αυτό επιτρέπει να αντιδράτε ευέλικτα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ανά πάσα στιγμή και να μετακινείτε τον καθαριστή αέρα αβίαστα από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Φίλτρο HEPA 14: η απόλυτη λύση υγιεινής για καθαρό αέρα εσωτερικών χώρων

Ερχόμαστε σε επαφή κάθε μέρα με ιούς, βακτήρια, λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα που κυκλοφορούν στον αέρα εσωτερικών χώρων σε γραφεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, ιατρεία, σχολεία και, φυσικά, στα σπίτια και στα διαμερίσματά μας. Μακροπρόθεσμα, η πιο συχνή συνέπεια είναι οι αναπνευστικές παθήσεις.

Το φίλτρο Kärcher HEPA 14 παρέχει διαρκή βοήθεια για το φιλτράρισμα αερολυμάτων από τον αέρα σε κλειστούς χώρους και την απομάκρυνση των επιβλαβών σωματιδίων. Είναι ενσωματωμένα σε συσκευές φιλτραρίσματος αέρα Kärcher και ηλεκτρικές σκούπες ξηρής αναρρόφησης, και καθαρίζουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα τον αέρα εσωτερικών χώρων.

Φίλτρα HEPA 14

Product Image
Φίλτρο HEPA 14, συσκευασμένο
44,49 
Αυξάνει τη χωρητικότητα του φίλτρου και βελτιώνει τον αέρα του φυσητήρα: Το εξαιρετικά αποτελεσματικό φίλτρο HEPA 14 παρ...
Product Image
Set HEPA T 10/1
Σετ φίλτρων HEPA: περιλαμβάνει το φίλτρο HEPA H14 (2.889-293.0) και τη συμβατή θήκη κύριου φίλτρου.
Product Image
Σετ φίλτρων HEPA 14 Solution
Για την επανατοποθέτηση του συστήματος καθαρισμού αέρα AF 100 με σκοπό την επίτευξη βέλτιστου φιλτραρίσματος HEPA: Σετ φ...

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top