Αρχική σελίδα / Μέθοδοι καθαρισμού & απολύμανσης; / Απολύμανση και καθαρισμός στις ημέρες του Κορωνοϊού / Ατμοκαθαριστές για οικιακούς χρήστες: εξάλειψη ιών και βακτηρίων χωρίς χημικές ουσίες

ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ: ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Οι ατμοκαθαριστές όχι μόνο απομακρύνουν τους επίμονους ρύπους, αλλά αποτελούν επίσης αποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης ενάντια στους ιούς και τα βακτήρια. Διαβάστε τι κάνει τον καθαρισμό με ατμό τόσο ιδιαίτερο και τι πρέπει να προσέξουμε κατά τη χρήση του.

Υγιεινή καθαριότητα με ατμό: εξαλείφεται έως και το 99,999% των εγκαψιδιωμένων ιών

Τα μηχανήματα καθαρισμού ατμού εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα καθαρισμού χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών. Σε περιόδους που η υγιεινή είναι τόσο σημαντική, αυτές οι ιδιότητες είναι πιο απαιτητικές από ποτέ. Οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν παντού στο σπίτι και είναι κατάλληλες, μεταξύ άλλων, για την υγιεινή καθαρισμό των χειρολαβών των πορτών, των εξαρτημάτων και των επιφανειών.

Εάν χρησιμοποιηθούν σωστά, οι ατμοκαθαριστές Kärcher απομακρύνουν έως και το 99,999% των εγκαψιδιωμένων ιών*, όπως τον κορωνοϊό ή τον ιό της γρίπης, και το 99,99% των κοινών οικιακών βακτηρίων** από σκληρές επιφάνειες. Καθώς προς το παρόν τα απολυμαντικά προορίζονται κυρίως για εξωνοσοκομειακή και ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, οι ατμοκαθαριστές μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στη γενική υγιεινή στα νοικοκυριά.

*Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι με τον τοπικό καθαρισμό διάρκειας 30 δευτερολέπτων σε μέγιστο επίπεδο ατμού και εφόσον υπάρχει άμεση επαφή με την επιφάνεια καθαρισμού  με τον καθαριστή Kärcher, το 99,999% των εγκαψιδιωμένων ιών όπως ο κορωνοϊός ή ο ιός της γρίπης (εκτός από τον ιό της Ηπατίτιδας Β) μπορεί να απομακρυνθεί από κοινές λείες σκληρές επιφάνειες του νοικοκυριού (μικρόβιο υπό δοκιμή: Τροποποιημένος ιός Vaccinia-Ankara).

** Με τον σχολαστικό καθαρισμό με τον ατμοκαθαριστή Kärcher, θα θανατωθεί το 99,99% όλων των κοινών βακτηρίων του νοικοκυριού από κοινές λείες σκληρές επιφάνειες του νοικοκυριού, εφόσον η ταχύτητα καθαρισμού είναι 30 cm/s σε μέγιστο επίπεδο ατμού και εφόσον υπάρχει άμεση επαφή με την επιφάνεια καθαρισμού (μικρόβιο υπό δοκιμή: Enterococcus hirae).

SC_3_Upright_EasyFix_living_room_stone_yellow_app_01_CI15_300 dpi (jpg)

Γιατί ο ατμός καθαρίζει τόσο καλά;

Οι ατμοκαθαριστές προσφέρουν περισσότερη υγιεινή και υψηλότερη απόδοση καθαρισμού από τις συμβατικές μεθόδους χειρωνακτικού καθαρισμού με τη χρήση χημικών. Το μυστικό του καθαρισμού με ατμό έγκειται στον συνδυασμό ατμού και θερμοκρασίας. Το νερό θερμαίνεται στη συσκευή μέχρι να βράσει – δημιουργεί θερμός ατμός. Αυτός ο ατμός στη συνέχεια εξέρχεται από τα εξαρτήματα (ακροφύσιο δαπέδου, ακροφύσιο χεριού, κλπ.) περίπου στους 100 ° C. Τα μικροσκοπικά σωματίδια ατμού ρίχνονται στην επιφάνεια μέχρι τα 170 km/h. Ως αποτέλεσμα, ο ατμός εισέρχεται σε όλες τις ρωγμές και τους πόρους και επίσης καθαρίζει όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα συνήθη υφάσματα καθαρισμού. Η επίμονη και λιπαρή βρωμιά μαλακώνει σε λίγα δευτερόλεπτα και οι καθαρισμένες επιφάνειες παραμένουν καθαρές για περισσότερο χρόνο.

Σημαντικό για την εφαρμογή

Ο ατμός ζεστού νερού αναδύεται σε περίπου 100 °C και ψύχεται με την αύξηση της απόστασης. Συνεπώς, για την αποτελεσματική καταπολέμηση των ιών, το ακροφύσιο πρέπει να οδηγείται κατευθείαν πάνω στην επιφάνεια. Είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλιστεί επαρκής διάρκεια καθαρισμού και να επιλεγεί διάρκεια ατμού 30 δευτερολέπτων σε μια περιοχή στο στάδιο μέγιστου ατμού. Τα χρησιμοποιημένα επιθέματα από μικροΐνες πρέπει στη συνέχεια να πλυθούν σε θερμοκρασία τουλάχιστον 60 °C σε ένα τυπικό πρόγραμμα πλύσης (όχι Eco).

Εκείνοι που υποφέρουν από αλλεργίες μπορούν να αναπνέουν εύκολα

Τα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες επωφελούνται δύο φορές: σε αντίθεση με τα χημικά καθαριστικά, το συμπύκνωμα ατμού δεν αφήνει πιθανά αλλεργιογόνα κατάλοιπα στην καθαρισμένη επιφάνεια. Επίσης, ο ατμός παγιδεύει τη σκόνη. Βελτιώνεται ακόμη αισθητά το εσωτερικό κλίμα και μειώνεται η επιβάρυνση στην αναπνευστική οδό.

Η απουσία χημικών καθαριστικών ουσιών είναι ιδιαίτερα σημαντική αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Τα μωρά μπουσουλάνε στο πάτωμα και θέλουν να βάλουν αντικείμενα στο στόμα τους. Οι αλλεργικές αντιδράσεις ή ο ερεθισμός του δέρματος που προκαλούνται από υπολείμματα χημικών καθαριστικών δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα με τη λύση του καθαρισμού με τον ατμό.

SC_1_4_JP_steam_roundbr_yellow_app_02_CI15_300 dpi (jpg).jpg
45098_SC_1_kitchen_hood_white_app_4_CI15_300 dpi (jpg)

Κατάλληλο για συνεχή λειτουργία

Ο καθαρισμός για ώρες με χημικά μέσα καθαρισμού μπορεί να ερεθίσει την αναπνευστική οδό. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση των ατμοκαθαριστών. Επειδή οι ατμοκαθαριστές χρειάζονται μόνο ηλεκτρική ενέργεια και νερό, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν απεριόριστο χρόνο, ενώ σε πολλά μοντέλα, το νερό μπορεί να επαναπληρωθεί ακόμη και κατά τη λειτουργία του μηχανήματος.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top