Αρχική σελίδα / Μέθοδοι καθαρισμού & απολύμανσης; / Απολύμανση και καθαρισμός στις ημέρες του Κορωνοϊού / Καθαρισμός επιφανειών για προστασία έναντι των μολύνσεων δια επαφής

Καθαρισμός επιφανειών για προστασία έναντι των μολύνσεων δια επαφής

Ο καθαρισμός των επιφανειών δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική, π.χ. με την απομάκρυνση της ορατής σκόνης, αλλά κυρίως με την υγιεινή και την ασφάλεια. Αποτρέπεται η μετάδοση των ασθενειών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις δημόσιες εγκαταστάσεις, αλλά και στα γραφεία, με άλλα λόγια, σε μέρη όπου συναντιέται πολύς κόσμος.

Μέθοδοι υγειονομικού καθαρισμού

Για την απομάκρυνση της βρομιάς καθώς και για την πρόληψη της μόλυνσης εξ επαφής, είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο τακτικός καθαρισμός των επιφανειών. Για την προστασία του χρήστη, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα ατομικός εξοπλισμός προστασίας και γάντια.

Ένα σημαντικό στοιχείο στον καθαρισμό επιφανειών είναι η αρκετά συχνή αντικατάσταση των υφασμάτων καθαρισμού δηλ. η αλλαγή τους και όχι η εκ νέου εμβάπτιση τους σε καθαρό νερό. Έτσι αποτρέπεται η μόλυνσή του. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι υγιεινού καθαρισμού. Κατ’ αρχήν, είναι δυνατή η εργασία με προπαρασκευασμένα πανιά και καλύμματα σκουπίσματος. Θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η χρωματική κωδικοποίηση της διαδικασίας καθαρισμού για την αποφυγή της εξάπλωσης των μικροβίων.

 

Hygienische Reinigung mit der Wechseltuchmethode

Η μεθοδος της αλλαγης πανιων αυξησε την ποιοτητα και την παραγωγικοτητα

Για την αποτροπή της μεταφοράς μικροβίων εντός μιας περιοχής καθαρισμού, για παράδειγμα από μία τουαλέτα σε άλλη, τα πανιά θα πρέπει να αλλάζουν για κάθε νέο αντικείμενο που πρέπει να καθαριστεί. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, και κατά τον καθαρισμό διαφορετικών δωματίων (είτε πρόκειται για γραφεία είτε για νοσοκομεία). Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να καθαρίζεται με ένα φρέσκο πανί για να αποτρέπεται η μεταφορά.

 

 

 

 

 

Η μέθοδος διπλώματος πανιού με 16 πλευρές

Για μια υγιεινή προσέγγιση στον καθαρισμό επιφανειών, η μέθοδος διπλώματος των πανιών συνιστάται σε συνδυασμό με χημικά προϊόντα καθαρισμού έτοιμα προς χρήση. Η μέθοδος προέρχεται από τον καθαρισμό στον υγειονομικό τομέα. Το κόλπο: Διπλώνετε το πανί καθαρισμού στη μέση επί 4 φορές, για να δημιουργηθούν 16 πλευρές συνολικά. Πλέον μπορείτε να καθαρίσετε κάθε επιφάνεια με μια φρέσκια πλευρά, βρέχοντας την καθεμία με ένα χημικό προϊόν καθαρισμού. Αφού χρησιμοποιήσετε κάθε πλευρά του πανιού, απορρίψτε το και αντικαταστήστε το με ένα φρέσκο πανί.

Hygienische Oberflächenreinigung mit der Tuchfaltmethode
Hygienische Oberflächenreinigung mit dem Vier-Farben-System

Σύστημα τεσσάρων χρωμάτων

Για ασφαλή και υγιή καθαρισμό, υπάρχει ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης. Κάθε περιοχή που πρέπει να καθαριστεί επισημαίνεται με ένα ξεχωριστό και εύκολα διακριτό χρώμα: κόκκινο, πράσινο, μπλε και κίτρινο.

Κόκκινο: για την τουαλέτα και τα πλακάκια γύρω από αυτή.
Κίτρινο: για περιοχές όπως ο νιπτήρας, τα πλακάκια, τα ράφια, οι ενώσεις, οι καθρέφτες, τα ντους και οι μπανιέρες.
Μπλε: έπιπλα όπως γραφεία, ντουλάπια, καρέκλες, ράφια, καλοριφέρ, πόρτες κ.λπ.
Πράσινο: ειδικές περιοχές όπως π.χ. καθαρισμός και απολύμανση σε περιοχές όπως ο χώρος φροντίδας (κρεβάτια), το χειρουργείο ή η κουζίνα.

Με αυτό τον τρόπο το πανί που έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως για τον καθαρισμό της τουαλέτας δεν θα χρησιμοποιηθεί για το ξεσκόνισμα ενός γραφείου και, συνεπώς, δεν θα μεταφέρει μικρόβια. Οι κάδοι, τα πανιά και τα σφουγγάρια καθαρισμού διατίθενται στα σχετικά χρώματα.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
Scroll to Top